Mezőkövesdi SE

2021.07.15. 21:00

Az elnök a Wembley-ben

A mezőkövesdi klub első embere a helyszínen szurkolta végig az Európa-bajnokság döntőjét.

Kolodzey Tamás

Fotó: Olvasónktól

A torna fináléjában a házigazda angolok és az olaszok csaptak össze a labdarúgás szentélyében. A kupát, mint ismeretes, a rendes játék­idő 1–1-es eredménye, majd a hosszabbítást követő 11-esek után az itáliaiak nyerték.

A csizmások idegei a helyükön voltak, a szigetországiak lábai pedig megremegtek – így summázhatjuk a nemzetközi sajtó véleményét.

Soha nem felejti el

A finálét a Magyar Labdarúgó-szövetség jóvoltából tíz hazai tisztségviselő látta a híres Wembley Stadionban.

Köztük volt Tállai András, a Mezőkövesd Zsóry FC Kft.-t tulajdonló Mezőkövesdi SE elnöke, aki hétfői hazaérkezése után így kommentálta a történéseket:

– Hatalmas élménnyel lettem gazdagabb, a majdnem háromórás csatát soha nem felejtem el. A lelátókon helyet foglaló szurkolók, döntően angolok, fantasztikus hangulatot teremtettek. Minden labdaérintésüknél tapsoltak, kiabáltak, góljukat követően pedig szinte felrobbant az aréna. Az olasz nézők is hozzájárultak a csodálatos légkör kialakulásához, és természetesen hatalmas éljenzést csaptak a büntetőrúgások után. Az angolokkal szimpatizálók – ezt szinte karnyújtásnyi közelségből láttam – mély letargiába estek, keserűen vették tudomásul a párbaj megváltoztathatatlan eredményét. Azt, hogy a döntőnek nem lehet két győztese, de ehhez a látottak alapján hozzáteszem: a vasárnap éjszakai viadalnak a pályán és azon kívül minden olyan ember nyertese volt, aki imádja a futballt.

(A borítóképen: Tállai András a Wembley-ben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!