Rally

2021.06.25. 08:30

Izgalmasan alakul a kupasorozat

Az Ózd–Eger Rallyn nyújtott formáját a következő versenyre is átmentené a miskolci Német Gábor.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Az 54. Mecsek Rallyn ismét összemérik az erejüket a Peugeot Kupa párosai. A fiatal, feltörekvő versenyzők így tettek az abaúji szezonnyitón, valamint az Ózd–Eger Rallyn is, a legutóbbi salgótarjáni hétvége azonban nem számított bele a kupasorozat értékelésébe. Most azonban ismét visszatérnek a mezőnybe, a nevezési lista alapján pedig izgalmas küzdelemre van kilátás. Az éves összetettben jelenleg második helyen áll a miskolci Német Gábor és navigátora, Szőke Tamás, akik az előttük álló futamon is szeretnének eredményesen szerepelni.

Jó alap

– Boldogkőváralján technikai hiba miatt kénytelenek voltunk idő előtt feladni a versenyt, az Ózd–Eger Rallyt viszont a Peugeot Kupában meg tudtuk nyerni. Salgótarjánban is elindultunk, hiszen úgy éreztük, hogy szükségünk van a kilométerekre. Összességében pozitívan értékelem a szezonkezdetet, megteremtettük a jó alapot arra, hogy az év második felében sikeresek lehessünk – fogalmazott az 54. Mecsek Rally előtt Német Gábor. – Szauer Gergő személyben egy új rivális érkezik hozzánk, a képességei alapján komoly mércét jelent majd a személye. Éppen ezért izgatottan és kíváncsian várom, hogy mennyire tudjuk majd felvenni vele és a többiekkel a harcot a déli országrészben.

Ismeretlen pályák

Német Gábor ugyanis a Mecsekben még ismeretlen ilyen technikával, ebből a szempontból tehát némi hátránya lesz a hétvégi viadalon. Ugyanakkor pluszmotivációt jelent a számára, hogy az első napon sötétben rendezik a nyitószakaszt, az egész hétvégén pedig értékes pontokért harcolhat.

– Az autó fantasztikus, a csapatunk kiváló, az utolsó két versenyt abszolút hibamentesen hoztuk le. Bízom benne, hogy ez most is így lesz – tette hozzá Német Gábor. – A Peugeot Kupa folyamatosan erősödik, ezért mi is sokat tudunk fejlődni. Bízom benne, hogy egészen a hajráig harcban leszünk az elsőségért, de ehhez a Mecsek Rallyn is jól kell teljesíteni.

A magyar bajnokság negyedik versenyhétvégéjén több megyei párosnak is szurkolhatnak majd a sportág kedvelői. Az R5-ösök között a topkategóriában ott lesz Német László és navigátora Tóth Imre, akiknek pokolian kemény mezőnyben kell helytállni. Az ORC sorozatban a DVTK-s Foczkó Ákos és Madarász Szabolcs áll rajthoz, a pálházi Kurtos Róbert azonban kénytelen kihagyni a megmérettetést. A Salgó Rallyn a Mitsubishijük megállt, az ott előjött műszaki hibát pedig azóta sem tudták megjavítani.

Este kilenc órakor

Az 54. Mecsek Rally pénteken este a pécsváradi gyorsaságival rajtol este kilenc órakor, szombaton pedig három helyszínen összesen kilenc mért szakaszt rendeznek. A legjobbakat az esti órákban köszöntik Pécs főterén.


A Peugeot 208 Rally Cup állása

1. Hangodi Bendegúz, Bunkóczi László 29 pont

2. Német Gábor, Szőke Tamás 21 pont

3. Trencsényi Vincze, Szegedi Máté 16 pont

4. Vogel Adrienn, Notheisz Ivett 14 pont

5. Viszló Csaba, Czakó Janek 10 pont

6. Csoma András, Radó István 3 pont

7. Schubert István, Schmidt Tamás 2 pont

(A borítóképen: Német Gábor ismeretlenül vág bele a hétvégi Mecsek Rallyba)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!