Megyei I

2021.05.04. 09:15

Sosem játszik direktben ikszre az MVSC

Az MVSC-Miskolc megyei I.-es együttesénél menet közben kellett módosítani a célon.

Molnár István

Fotó: Vajda János

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi, 25. fordulójában az MVSC-Miskolc együttese a Cigánd SE csapatát fogadta a Kubikban. A vendég bodrogköziek 25 percet emberhátrányban játszva nyertek 2–1-re, a hazaiak találatát az osztály gólkirályjelöltje, Potyka Attila szerezte 11-esből, a zöld-fehérek futballistája már 23 találatnál tart. A miskolciak az ezt megelőző huszonnégy körben fele-fele arányban értek el sikert, valamint szenvedtek vereséget, tehát a pontosztozkodás most sem jött össze.

Hiányzik a rutin

– Nehéz választ adni arra, hogy ennek mi az oka – fogalmazott Pachinger János, az MVSC-Miskolc vezetőedzője. – Lehet, az is számít, hogy sok a fiatal játékosunk, ezáltal hiányzik a megfelelő rutin bizonyos szituációkban, amikor esetleg egy meccsen pontot lehetne szerezni, azt mégis emiatt elveszítjük. Az viszont jó, hogy azon mérkőzések, amelyek elvileg nyerhetőek, azokat hozzuk. De az is elképzelhető, amit ilyenkor mondani szoktak a hozzáértők: őszinte csapat vagyunk.

Ebben a félévben az a lényeg, hogy túléljük ezt a helyzetet, maradjunk bent – Pachinger János

Kimegyünk a meccsre, szeretnénk mindig győzni, ikszre direktben sosem játszunk, aztán vagy ez lesz belőle, vagy az. Most, a cigándiak ellen is volt több hiányzónk, emiatt kissé fel kellett forgatni a csapatot, de a mutatott játékkal nem voltam, vagyok elégedetlen. Tíz ember ellen talán megszerezhettük volna azt a bizonyos pontot, ám volt hét-nyolc ifjúsági korú játékosunk a keretben, nekik még szokniuk kell ezt a légkört, az osztályt.

Talán majd lehet kitűzni

– A bajnokság kezdetekor még olyan elképzeléseink voltak, hogy ha lehet, akkor legyünk majd benne az első hatban, nyolcban, de ekkor még igazából nem ismertük az ellenfeleket, teljesen nem voltunk tisztában az erőviszonyokkal – mondta Pachinger János azon felvetésre, hogy milyen célokkal indultak neki a 2020/2021-es évadnak. – Utána félévkor – s ebbe a járvány is beleszólt – változtatnunk kellett az elképzeléseken. Az ötödik helyen fordultunk a tavaszra, ami kifejezetten jó pozíció volt, de adódtak bizonyos problémák. Ezek miatt kellett módosítanunk az elváráson, s innentől kezdve már a stabil bennmaradás elérését tűztük ki a csapat elé. Még pár pont kellene, de remélhetően ez már meg lesz, bízom a srácokban.

Átírta a terveket

Három évvel ezelőtt azt írtuk a klubról, hogy – amellett, hogy a létesítmény, a stadion megújult – a város egy, számukra komolyabb összeggel segíti az MVSC-t, s akár a közeljövőben az NB III. sem elképzelhetetlen a Csokonai úton.

– A Covid-járvány mindenütt, így ezen a téren is átírta a terveket – tette hozzá a vasutasok szakmai munkájának irányítója. – Amint már mondtam, ebben a félévben az a lényeg, hogy túléljük ezt a helyzetet, maradjunk a megyei I. osztályban, aztán reménykedünk abban, hogy a negatív dolgok után pozitívak fognak következni a mi életünkben, a csapat életében is. Ha ez létrejön, s találkoznak majd a város és a vezetőség elképzelései, akkor lehet majd magasabb célokat kitűzni. Talán jelenleg ettől is fontosabb, hogy kellene végre egy nagy műfüves pálya, mert pillanatnyilag a szakosztály csapatai a centerpályát használják edzésre, és ez a terhelés nem tesz jót a játéktérnek. Nekünk, a nagy csapatnak is a héten csak egyszer van módja itt, a Kubikban tréningezni, a másik foglalkozást a Papp József Sportpályán tartjuk.

(A borítóképen: Az elmúlt hétvégén a miskolciak hazai környezetben kikaptak a cigándiaktól)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!