Cselgáncs

2021.05.12. 12:00

Gercsák és Sáfrány is indul az olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon

Tizennyolc magyar sportoló indul a június 6-tól 13-ig tartó olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

Kolodzey Tamás

Forrás: ÉM

Az eseménynek a budapesti Papp László Sportaréna ad otthont. A férfiaknál és a nőknél is legfeljebb kilenc versenyzőt indíthat minden ország a vb-n, ezt a lehetőséget a két magyar szövetségi kapitány, a férfiakat irányító Pánczél Gábor és a női csapatot vezető Toncs Péter is kihasználja. A magyar csapat rangidőse Ungvári Miklós, aki 40 évesen lép majd tatamira 13. világbajnokságán, a legfiatalabb pedig a junior Eb-bronzérmes, 19 esztendős miskolci Sáfrány Péter lesz.

A férfiak 90 kg-os súlycsoportjában Sáfrány Péter (Miskolci VSC) ott lesz, míg mellette Tóth Krisztián (MTK Budapest) is tatamira lép.

A nőknél, a 70 kilogrammban Gercsák Szabina (DVTK) is megmutatja tudását. A miskolci volt ifjúsági olimpiai bajnok messze áll az olimpiai kiküldetéstől, mivel csak 36. a világranglistán, így a vb az utolsó lehetősége arra, hogy kiharcolja a tokiói szereplés jogát.

Szabina és Péter is június 10-én, csütörtökön lép tatamira.

A Papp László Sportaréna eddig egyszer, 2017-ben adott otthon cselgáncs-világbajnokságnak. Budapest eredetileg 2022-re kapta meg a vb-rendezés jogát, de Bécs visszalépése után a magyar főváros lett a rendező.

(A borítóképen: Sáfrány Péter)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!