Aluinvent-DVTK

2021.04.14. 08:00

Utolsó előtti vagy utolsó meccs az évadban

A diósgyőri kosarasok most sem számíthatnak az amerikai Hayes játékára.

Berecz Csaba

Forrás: MKOSZ

Fotó: NAGYGABOR

A női kosárlabda NB I-ben az évad utolsó vagy utolsó előtti meccsét játssza szerdán az Aluinvent-DVTK együttese. A piros-fehérek a rájátszás utolsó körében a 3. helyért küzdenek. A két nyert meccsig tartó, Uni Győr Mély-Út elleni párharcban utóbbi csapat szerzett előnyt, a múlt szombati, győri mérkőzésen. És amennyiben szerdán 18.30-tól, a miskolci városi sportcsarnokban – a pandémia miatt zárt ajtók mögött – sorra kerülő bajnokin is a győriek nyernek, akkor ők szerzik meg a bronzérmet, viszont diósgyőri siker esetén szombaton, Győrben még egyszer megmérkőznének a felek.

Nem volt elragadtatva

A szerdai első meccset követően meglehetősen komoran nyilatkozott az Aluinvent-DVTK szakvezetője, Földi Attila, annak hangot adva, hogy nem volt elragadtatva csapatának azon a napon nyújtott teljesítményétől.

– Igen, valóban használtam a meccs után a szájhős szót, azért, mert ez fejezte ki a legjobban a történteket – mondta Földi Attila. – Ugyanis azzal utaztunk Győrbe, hogy a hiányzók ellenére meg akarjuk nyerni a meccset, ám a találkozó közben nem éreztem, hogy ez így lett volna, a mérkőzés előtt szavakban erősek voltunk, a pályán a harcosságnak, amire szükség lett volna, nem igazán voltak jelei. Videóról visszanézve a meccset is ez látszik, nem csináltuk, hanem csinálgattuk a dolgunkat, hit nélkül játszottunk, ott voltunk fizikailag, de lélekben mintha máshol jártunk volna, nem látszódott, hogy hinnénk abban, hogy van keresnivalónk. Ezek nélkül lehet ugyan taktikáról beszélni, de ez így sokat nem ér. Ahhoz, hogy meccset tudjunk nyerni, hinni kell a sikerben, ha ez meglesz, akkor van esélyünk a második meccsen. Persze kell változtatni a védekezésen, de ha a szerdai hibákat nem követjük el, kijavítjuk az akkori tévesztéseket, akkor ez a mostani nem az utolsó meccs lesz, hanem az utolsó előtti.

Hayes most sem

A szakvezetőtől megkérdeztük, hogy a szombati hiányzók száma csökken-e, a hónapokra kiesett Montai-Vukovon kívül visszatérhet-e Hayes.

– Hayes sem játszik már ebben az évadban. A Sopron elleni elődöntőben, miután a karja találkozott Brooks arcával, a kezén felszakadt a bőr, amit varrni kellett. A varratokat csak hétfőn szedik ki, emiatt ebben az évadban az amerikai játékos már nem léphet pályára. De ebben új nincs, ezt tudjuk napok óta, ezzel a lányok is tisztában vannak, és a céljaink ettől függetlenek – válaszolta Földi Attila, akinek felvetettük, hogy ha a Győrnél az egyik legjobbjuk kiesne, azt valószínűleg ők is megéreznék. – Persze, ha mondjuk a Győrben nem játszhatna a center Mompremier, nekik is más lenne a játékuk. De azért, mert nem számíthatunk Hayesra, nem akarok ebbe belekapaszkodni, mentségként ezt felhozni. Mi egy csapat vagyunk, és előfordul, hogy van olyan játékos, aki valamiért nem tud pályára lépni. Azt szeretném, ha olyan csapat lennénk, amelyik meg tudja oldani, ha valaki kiesik. Nehezebb kulcsjátékos nélkül játszani, de azon kell dolgoznunk, hogy pótoljuk a kiesőket. Nem valakivel, mert nem egy játékosnak kell a helyére lépnie, hanem mindenkinek többet kell tennie annak érdekében, hogy a csapat teljesítménye a lehető legmagasabb szintű legyen. Elmondtam az első meccs előtt is, és ez most is így van: a Sopron ellen, az alapszakasz utolsó mérkőzésén szintén nélkülöznünk kellett egy kulcsjátékosunkat, és mégis képesek voltunk jó produkcióra. Mentalitásban csak egy út van, másik nincs, ezen kell járnunk.

A párharcról

A szombati első találkozót a Győr 95–77-re nyerte, és amennyiben a Diósgyőrnek sikerülne szerdán nyernie, akkor a bronzérem sorsa szombaton 17.00-tól dőlne el, a két fél harmadik mérkőzésén.

https://boon.hu/sport/helyi-sport/karnyujtasnyira-a-bronzeremtol-a-gyor-5356780/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!