Aluinvent-DVTK beharangozó

2021.04.03. 09:45

A realitások ellenére megizzasztanák a Sopront

A Sopront fogadja a bajnoki elődöntő második összecsapásán a diósgyőri női kosárlabdacsapat.

Berecz Csaba

20210306 Miskolc női kosárlabda NB I. Aluinvent-DVTK – Sopron Basket kosárlabda mérkőzés Képen: Pusztai Petra Fotó: Vajda János VJ Észak Magyarország

Fotó: Vajda János

A női kosárlabda NB I. rájátszásában szombaton 17.00-tól az elődöntő második mérkőzését játssza a Sopron Basket és az Aluinvent-DVTK. A két csapat a miskolci városi sportcsarnokban csap össze, zárt ajtók mögött, ugyanis a koronavírus miatt változatlanul nem lehetnek jelen nézők a sportrendezvényeken. A két győzelemig tartó csata első mérkőzését szerdán este Sopronban játszotta a két fél, és ezen a házigazdák 89–64-re nyertek.

– Hasonló a véleményem ahhoz, mint amit a Valencia elleni, a Spanyolországban lejátszott Európa-kupa-nyolcaddöntő után megfogalmaztam: több volt ebben a meccsben is annál, hogy ilyen különbség legyen a vége – mondta Földi Attila, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője. – Nagyon nagy harcra késztettük a Sopront, de kétségtelen, hogy sok hibát követtünk el, támadásban és védekezésben egyaránt, azért lett ekkora a pontkülönbség. Persze, a Sopronnak a bajnokságban elért 20 pont körüli győzelmei reálisak, de azért bosszant, hogy sok ziccert rontottunk, hogy sok büntetőt hibáztunk, és hogy védekezésbeli kihagyások is előfordultak a mérkőzésen. Nem azt mondom, hogy ha ezek nincsenek, akkor a győzelem kimenetelén is változtatni tudtunk volna, de színvonalasabb meccset tudunk volna összehozni, és az eredmény is szorosabb lehetett volna, mert a szerdai pontkülönbség nem tükrözi azt a küzdelmet, amit beletettünk ebbe a bajnokiba.

A kevés időben

A két meccs között nem sok idejük van a csapatoknak, és kíváncsiak voltunk arra, hogy ezt mivel töltötték a DVTK-nál.

– Amikor szerda, szombat ritmusban zajlottak a meccsek a bajnokságban, akkor mindig volt a mérkőzést követő napon edzésünk, így most is beiktattunk egy foglalkozást. Nem olyat, amilyenben szétszedjük a játékosokat, volt egy kis átmozgatás, egy kis dobás – mondta Földi Attila. – Pénteken is volt egy dobóedzésünk, délelőtt, este pedig a taktikával foglalkoztunk többet. Ennek során igyekeztünk néhány változtatást eszközölni, ezek természetesen nem nagy módosítások, ilyenkor ugyanis nagy dolgokra nincs lehetőség. Ebben az évadban ez lesz az ötödik mérkőzésünk a Sopron ellen, tudjuk, hogy mit szeretnénk játszani ellenük, hogy mivel tudnánk partiban lenni velük szemben. Remélem, hogy sikerül is megvalósítani ezeket, ezzel megyünk bele a mérkőzésbe. Megpróbáljuk a szerdán elkövetett hibákat kijavítani, és nagyobb harcra késztetni a Sopront. Azzal együtt is, hogy tisztában vagyunk a realitásokkal, szeretnénk őket megizzasztani, és mindent megtenni annak érdekében, hogy ki-ki meccset játsszunk ellenük.

Sérülés

Földi Attilától megtudtuk, hogy a bajnokságból hátralévő mérkőzéseken szűkebb rotációval kénytelenek játszani, ugyanis a szerdai, soproni mérkőzésen megsérült Montai-Vukov Szonjával kapcsolatban kiderült, hogy keresztszalag-szakadást szenvedett, emiatt ő csak több hónap kihagyás után térhet vissza a pályára.

https://boon.hu/sport/helyi-sport/masfel-negyeden-at-partiban-5331103/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!