kajak-kenu

2021.03.18. 09:45

Többet edzés a májusi eredményekért

A miskolci kajak-kenu klub sportolói Tokajban, a Bodrogon edzőtáboroznak.

Berecz Csaba

Forrás: ÉM

A Borsodi Örökmozgó Vízisport Alapítvány serdülő és ifjúsági korú kajak-kenu versenyzői a múlt héten szombattól Tokajban edzőtáboroznak, ezen a héten csütörtökig napi két alkalommal a Bodrogon lapátolnak.

– Mivel ebben az évben mindkét korcsoport, a serdülők és az ifjúságiak számára is korán, májusban megrendezik az első válogató versenyeket, fontos volt, hogy minél hamarabb vízre szálljunk – mondta Révész Zoltán vezetőedző, akit arról is kérdeztünk, hogy az iskolai kötelezettségeket mennyire érinti a mostani összetartás. – Az online oktatás miatt a fiatalok nem lehetnek az iskolapadokban, az pedig mindegy, hol ülnek le a számítógép mögé, hogy részt vegyenek az órákon. Ezt ezen a héten itt, Tokajban teszik meg. Az edzésprogramot pedig igyekeztünk úgy összeállítani, hogy az a lehető legkevésbé zavarjon bele az „óralátogatásba”.

Ketten már korábban

Az edzőtől azt is megtudtuk, hogy az edzőtábor résztvevői között mindössze két olyan sportoló van, akik ebben az évben már eveztek vízen, a szabadban, a 2003-as születésű kenus, Erős Kinga, valamint a 2004-es, szintén kenus, Böszörményi Bendegúz. Ugyanis ők ketten részt vettek a Magyar Kajak-kenu Szövetség februári, Dunavarsányban megtartott válogatott összetartásán.

– Mi a klubnál bízunk abban, hogy Erős Kingán és Böszörményi Bendegúzon kívül is lesz olyan, aki leteszi a névjegyét az idei válogatókon, ezért is volt fontos a korai vízre szállás – mondta Révész Zoltán. – Lesznek még edzőtáborok a felkészülési időszakban, májusban viszont mindenkinek jó erőben, formában kell lennie, mert az ifiknél az első válogatón alakul ki a válogatott bő kerete, és részben ekkor lehet beszállókártyát szerezni a júliusban Portugáliában megrendezésre kerülő U23-as és ifjúsági világbajnokságra. Összesen két válogatón kell ehhez jól szerepelni, a másik, amiről még nem esett szó, az júniusban lesz. Ahhoz, hogy valaki egyesben induljon a vb-n, a két válogatót meg kell nyerni, ha ez nem sikerül, akkor a második után, a csapathajóba még éppen be lehet kerülni azoknak, akik a válogatókon, ha nem is első, de dobogós helyen végeztek.

Arra a kérdésünkre, hogy milyen reményeik vannak a vb-kvalifikációval kapcsolatban, a Borsodi Örökmozgó Vízisport Alapítvány vezetőedzője ezt felelte:

– Mind a két fiatalban bízom, és rajtuk kívül vannak még olyanok, akikben reménykedünk. Erős Kinga és Böszörményi Bendegúz esetében a cél az egyes megnyerése, függetlenül attól, hogy esetleg vannak olyanok a sportágban, akik másoknak erre nagyobb esélyt adnak. Erős Kinga végzős ifista, úgyhogy neki ez az utolsó lehetősége arra, hogy vb-indulási jogot szerezzen ebben a korosztályban, Böszörményi Bendegúznak ez az első évadja ebben a korcsoportban, 17 évesként, de számára nem lesz ismeretlen a mezőny, hiszen ő már tavaly is szerepelt az ifjúságiak között, és az 1000 méteres távon egy éve ott tudott lenni a legjobbak között.

(A borítóképen: Örökmozgók a Bodrogon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!