Mezőkövesd Zsóry FC

2021.03.14. 09:15

A harmadik, és a tizenharmadik

Vasárnap kora délután hazai környezetben szerepel a fürdővárosiak futballcsapata.

Kolodzey Tamás

Budapest 20210309 Labdarúgás 2021 Magyar kupa MK negyeddöntõ Újpest UTE Mezõkövesd Fotó Török Attila Nemzeti Sport Manuel Martic Nikola Mitrovics

Forrás: NS

Fotó: Török Attila

Az NB I.-es bajnokság 26. fordulója keretében vasárnap 14 óra 5 perckor kezdik a Mezőkövesd Zsóry FC – Budafoki MTE találkozót, amelynek esélyese az otthoni együttes. Pintér Attila vezetőedző gárdája immáron zsinórban tizenkét találkozót vívott veretlenül és az alakulatok eddigi szereplése, valamint tudásszintje alapján szinte bizonyosan kijelenthetjük, hogy sikerszériájuk várhatóan folytatódni fog.

Folytathatják

A hazaiak hétközi kupamérkőzése döntetlenre végződött, de visszavágó híján a felekre hosszabbítás, majd büntetők vártak, a lutri pedig az újpestieknek kedvezett, így ők kerültek a legjobb négy közé. A sárga-kékek így az élvonalra összpontosíthatják figyelmüket: ha folytatják nagyszerű menetelésüket és nyernek, nem csupán azt jelenthetik ki, hogy már biztosan bennmaradtak, hanem harcba indulhatnak a nemzetközi kupaszereplést érő helyekért is.

Az MZSFC és a Budafok egymás ellen eddig kétszer találkozott az első osztályban, és mindkét kilencven percen borsodi siker született. Szeptember 12-én, hazai pályán Serderov az 50. percben szerzett fejes góljával, míg december 16-án, Jurina 81. percben lőtt találatával idegenben diadalmaskodtak Cseriék – most jöhet a harmadik és a tizenharmadik.

A győzelem a cél

– Ez a bajnokság szoros, amíg nem fújják le az utolsó mérkőzést, addig bármi megtörténhet – mondta az Északnak Hagyacki József, a Mezőkövesd Zsóry FC Kft. ügyvezető igazgatója, majd hozzátette: – Nem lehet lazítani, nem lehet kiengedni, ennek jegyében azt sem lehet kijelenteni, hogy már megvan a bennmaradás. Minden meccsen a győzelem a célunk, és hogy ebből nem mindig ez jön ki, az előfordul. A fiúk nem fognak lazítani, úgy mennek ki a pályára, mintha mondjuk a 15. forduló következne számukra. Amíg nem jutunk el a 33. fordulóig, bármi lehet, láttunk már arra példát, hogy más csapatok a hajrában bajba kerültek. Ami pedig a dobogót illeti: ez nálunk nem volt és nem lesz téma, mindig az előttünk lévő meccsekre koncentrálunk, és majd meglátjuk, hogy a teljesítményünk mire lesz elég, a vonalat a végén húzzák meg. Végül Cseri Tamásról: Marco Rossi ismét behívta, aminek személyesen nagyon örülök, és így tesz minden kövesdi érzelmű szimpatizáns. Mivel az utóbbi időben tényleg jól játszott, meg is érdemli, hogy újból válogatott legyen.

A kezdőcsapat

Pintér Attilának nincs oka arra, hogy a Mezőkövesd Zsóry FC kezdőcsapatán változásokat eszközöljön a legutóbbi bajnoki óta, így valószínűleg a Szappanos – Farkas D., Pillár, Katanec, Vadnai – Chrien, Cseri, Matic, Besirovic – Vojtus, Jurina tizenegy kezd.

Vutov és Pintér Attila vezetőedző egyébként egyaránt öt sárga lapos, előbbi így nem játszhat, utóbbi pedig nem meccselhet.

Labdarúgás: NB I., 26. forduló

A hétvégi program

Március 13., szombat

14.45: Újpest FC – Kisvárda Master Good

17.00: MTK Budapest – Zalaegerszegi TE FC

19.30: Diósgyőri VTK – Budapest Honvéd

Március 14., vasárnap

14.05: Mezőkövesd Zsóry FC – Budafoki MTE

17.00: Ferencvárosi TC – Paksi FC

19.15: Puskás Akadémia FC – Mol Fehérvár FC

(A borítóképen: Martic [kékben] és társai az újabb sikerre hajtanak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!