Aluinvent-DVTK

2021.03.26. 08:30

A DVTK úgy készül, hogy lesz meccs

A keddi mérkőzést a diósgyőriek javára írták, pénteken Pécsett folytatódhat a női negyeddöntő.

Berecz Csaba

Budapest 20210226 Kosárlabda 2021 nõk nõi Magyar kupa Mk elõdöntõ Peac Pécs Aluinvent DVTK Diósgyõr Fotó Földi Imre Nemzeti Sport Tijana ANdusics Chanel Mokango

Fotó: ÉM-archívum

Az élvonalbeli női kosárlabda-bajnokság rájátszásában, a negyeddöntő két nyert meccsig tartó párharcában az Aluinvent-DVTK ellenfele a PEAC-Pécs csapata. A két együttes – mivel az alapszakasz végén a Diósgyőr eggyel jobb helyen, negyedikként zárt, emiatt – a csata első meccsét kedden este Miskolcon játszotta volna.

Baranyai lemondás

Az összecsapás azonban elmaradt, a baranyai gárda lemondta a bajnokit, a játékoskeretükben történt koronavírusos megbetegedések miatt. Így mérkőzés nélkül maradtak a piros-fehérek, és a találkozót a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége honlapján közzétettek szerint 20–0-s győzelemmel igazolták a DVTK javára. Ez egyben azt is jelenti, hogy Földi Attila vezetőedző gárdája jelenleg 1–0-ra vezet (a diósgyőriek versenybizottsági határozatot nem kaptak a döntésről, mert mint megtudtuk, ebben az ügyben a versenyiroda volt jogosult intézkedni, és a szövetség munkatársától azt a tájékoztatást kaptuk, hogy azért nem a Covid–19-szabályban szereplő, koronavírus miatt lemondott meccsekre vonatkozó 2–0-s eredményt állapították meg végeredményként, mert nem a mérkőzés napján történt a lemondás).

A folytatás

A Diósgyőr–Pécs párharc (a versenyprogram szerint) pénteken 18.00-tól Pécsett folytatódik, abban az esetben, ha ez alkalommal ki tudnak állni a baranyaiak.

– Mi úgy készülünk, hogy lesz mérkőzés, a Pécsről érkezett, első körös információk ezt támasztják alá, ugyanis az eddigi ismert pozitív teszteredményt produkáló játékosokon kívül, a többiek első tesztje negatív lett. A 48 órával később megismételt vizsgálat tesz pontot az ügy végére, de mivel tudtommal a pécsi játékosok elkülönítetten voltak, elviekben nem várható ebben fordulat. Bízunk benne, hogy így lesz, mert játékkal szeretnénk bejutni a négy közé – mondta Földi Attila, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője, majd így folytatta: – Azonban ez, az összes körülményt figyelembe véve, nem lesz könnyű. Kétségtelen, hogy lesznek olyan pécsi játékosok, akik ellenünk nem léphetnek pályára, de a PEAC-nak így is van három légiósa és rutinos magyarjai is, és az, hogy nem a lehető legerősebb kerettel állnak majd ki, nem szabad, hogy elaltasson bennünket. Maximális hozzáállásra lesz szükség a részünkről, mert vélhetően a Pécs most még inkább meg akarja mutatni, hogy nem véletlenül végeztek az 5. helyen, és bizonyára az utolsó energiáikat is bevetik majd ellenünk.

Átszabott program

Értesüléseink szerint a pécsiek kezdőcsapatából, szűkebb rotációjából Wentzel és Szűcs R. nem léphet majd pályára a Diósgyőr ellen. A DVTK-nak az elmaradt bajnoki miatt picit át kellett szabnia a programját.

– Kedden meccs helyett edzettünk, egymás közötti játék szerepelt a programban, öt az öt ellen, hogy ne essünk ki ritmusból – mondta Földi Attila. – Másnap egy edzésünk volt, csütörtökön kettő, a pénteki indulás előtt. Azt is át kell vegyük, hogy a koronavírusos kiesők miatt, a Pécs várhatóan magas szerkezetű csapattal áll majd ki, úgyhogy amire kedden készültünk, azt most nem tudtuk teljes egészében használni. Remélem, hogy a csapatunk minden tagja maximális hozzáállást tanúsít majd, mert szeretnénk nyerni.

Női kosárlabda NB I., negyeddöntők

1. mérkőzés: Aluinvent-DVTK – PEAC-Pécs 20–0. A 2. mérkőzést pénteken 18.00-tól játsszák Pécsett, és ha 3. is szükséges, akkor azt vasárnap 18.00-tól Miskolcon rendezik.

2. mérkőzés: TFSE-MTK – Uni Győr Mély-Út 75–85 (22–23, 20–25, 14–20, 19–17). A párharc végeredménye: 2–0, az Uni Győr Mély-Út javára.

1. mérkőzés: AKSC Szekszárd – Ludovika-FCSM Csata 89–61 (20–25, 31–15, 20–11, 18–10). A 2. meccset pénteken játsszák, és ha 3. is szükséges, akkor azt hétfőn rendezik.

1. mérkőzés: Sopron Basket – Vasas Akadémia 102–44 (24–9, 23–9, 32–13, 23–13). A 2. meccset szombaton játsszák, és ha 3. is szükséges, akkor azt vasárnap rendezik.

https://boon.hu/sport/helyi-sport/meg-nem-tudni-hogy-lesz-e-meccs-a-pecs-ellen-5307946/

https://boon.hu/sport/helyi-sport/a-pecs-lemondta-a-negyeddontot-5304508/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!