PannErgy-MVLC

2021.02.01. 09:30

Fantasztikus küzdés a listavezető ellen

Szombaton hazai találkozón ugrott medencébe a PannErgy-MVLC.

Molnár István

Fotó: Ádám János

A férfi vízilabda ob I 18. fordulójában a Szolnoki Dózsa együttesét fogadta a PannErgy-MVLC gárdája szombaton, a Kemény Dénes Városi Sportuszodában. A házigazdánál sérülés miatt kimaradt a keretből Biros Barnabás, akinek a 13-as sapkáját Szalatyán Ádám kapta meg. A Tisza-partiaknál ismerős arc volt Nagy Ádám, aki tavaly még a borsodi megyeszékhelyen pólózott.

Remek első felvonás

Az első negyed első gólját Filipovic szerezte, aki középről Hoferica feje fölé „tüzelt” (0–1). Az első kiállítást Se­man harcolta ki, és ő is kapta belül a labdát, s azt a bal sarokba húzta (1–1). Drasovic maradt tisztán a bal oldalon, a hazai hálóőr nem foghatta a löketét (1–2), a fehér sapkás házigazdák második fórja a kapufán ért véget. Filipovic előtt nem volt jó a blokk (1–3), a következő Dózsa-támadásnál jól szerelt Fried. Drasovic ziccerét védte Hoferica, majd az első szolnoki előnyt szépen kivédekezte az MVLC. A következő emberelőnyt is gyönyörűen kijátszotta a hazai gárda Lukács Á.-ra (3–2), aztán Magyar távolról meglepte a sztárkapus Nagy V.-t (3–3). A nyitó felvonásban jó teljesítményt nyújtott a PannErgy.

Kettővel vezettek

A második játékrész kezdetén labdákat szerzett a pályaválasztó, a menetrendszerű előnyből pedig Berki megszerezte a vezetést, Nagy V. nagy bánatára (4–3). Angyal Hornyák mellől dobott közelről gólt (4–4), aztán egy újabb szolnoki akciónál Hoferica védett óriásit. Magyar második találatát jegyezte (5–4), Vismeg Zs.-nek pedig – egy nem túl erős lövése után – becsúszott a labdája a jobb kapufa mellé (6–4). Időt kért az elégedetlen Gocic, ez tulajdonképpen az MVLC dicsérete volt. Vismeg B. „csinált” előnyt, Kis István időzött, Nagy V. fogta Magyar bombáját. Pijetlovic nem kegyelmezett fórban (6–5), aztán Sisán is Nagyot találta telibe. Drasovic távolról meglepte Hofericát (6–6), az utolsó támadást a kék sapkás vendégek vezették, ám Szeghalmi löketére jól mozdult a hazai portás.

A harmadik negyed kimaradt Dózsa-fórral kezdődött, ám Magyar is tévedett vagy 30 centimétert. Hoferica kettőt hárított 3 másodpercen belül, a hetedik előnyt Lukács Á. használta ki, a kapu ellenkező oldalába dobta a labdát, mint ahová Nagy V. számított (7–6). Filipovic ötméteresből egyenlített (7–7), majd jött Magyar, aki sokat lóbált, de megérte (8–7). Jansik következett a sorban mint gólszerző (8–8), fura volt, hogy a Szolnoknak kell futnia az eredmény után. A Tisza-partiak emberfogást védekeztek, elég szorosan, de az MVLC is állta a sarat hátul. Filipovic a közepet célozta, Hoferica éppen elmozdult onnan (8-9), 1:17 perc volt a negyedből – és az állás a dudaszóig nem is módosult.

Telibe a kapufát

A negyedik felvonás miskolci centerszereléssel indult, aztán Hornyák kegyetlenül kilőtte a bal felső sarkot (9–9). Fórban Pijetlovic volt szerencsés (9–10), Seman óriási harcolva kibrusztolta magának a helyzetet és a gólt is (10–10). Véleményes büntetőt kapott a Szolnok, Filipovic Hofericába lőtt. Előnyt azonban ugyanő értékesített (10–11), 4:41 perc volt vissza a meccsből. Sisán kezekbe lőtt, de a társak kivédekezték utána a szolnoki támadást. A vendégek is így tettek, megkapták harmadik büntetőjüket, Filipovic a kapufát lőtte telibe. Labdát adott el a házigazda, ám megkapta a játékszert, szabálytalanság miatt. Se­mant tüntették el a vendégek, előnyt érően, fölé ment a hazai kísérlet. Az utolsó percben az MVLC szlovák kapusa védett újra, de a támadásnál hosszú volt a labda.

A forduló előtt veretlen, hazai és külföldi sztárokkal teletűzdelt Szolnok tehát megtartotta veretlenségét, az MVLC azonban büszke lehet arra, ahogyan az egész mérkőzésen játszott, küzdött, amiért egy pontot minimum megérdemelt volna.


PannErgy-Miskolci VLC – Szolnoki Dózsa 10–11 (3–3, 3–3, 2–3, 2–2)

Miskolc, zárt ajtók mögött. V.: Tóth, Berki.

MVLC: HOFERICA – LUKÁCS Á. (2), Fried (-), Hornyák (1), SEMAN (2), MAGYAR (3), Vismeg Zs. (1). Csere: Lukács D. (-), Berki (1), Sisán (-), Vismeg B. (-). Vezetőedző: Kis István.

Szolnok: Nagy V. – Angyal (1), Nagy Á. (-), PIJETLOVIC (2), Jansik (1), FILIPOVIC (5), DRASOVIC (2). Csere: Dőry (-), Schmölcz (-), Szeghalmi (-), Teleki (-). Vezetőedző: Zivko Gocic.

Gól/emberelőnyből: 4/8, ill. 3/6

Gól/büntetőből: 0, ill. 1/3

Kis István: – Gratulálok a Szolnoknak és a saját csapatomnak is, mert mindent megtettünk azért, hogy egy szoros meccset játsszunk. A Szolnok más alapozást végez, hiszen a nemzetközi sorozatban is helyt kell állnia, de itt látszik a nagyságuk, hogy ha nincsenek is százszázalékos állapotban, be tudnak húzni egy ilyen mérkőzést. Csapatként hoztuk le ezt a szoros csatát, gratulálok Tomas Hofericának és valamennyi játékosunknak, mert mindenki szívvel-lélekkel vízilabdázott.

Zivko Gocic: – Gratulálok mindkét csapatnak, a Miskolc ma nagyon jól játszott. Stabilan védekeztek, jó volt a kapusteljesítményük, és a támadásban is szép dolgokat mutattak. Mi nem játszottunk jól, tudtuk, hogy a szolnoki nagyarányú győzelem nem volt reális. Ha a mai mérkőzés döntetlen vagy iksz, megérdemelte volna a Miskolc, de a sok hiba mellett sikerült megtalálni azt a kis utat, amivel nyerni tudtunk. Nem vagyunk top formában, ilyenkor nagyon fontos, hogy meg lett a három pont.

(A borítóképen: A védekezés is jól ment a fehér sapkás miskolciaknak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!