Aluinvent-DVTK

2021.01.04. 13:00

Pécsett is nyerni tudott a DVTK

Keyona remek teljesítménye is kellett az ősi rivális legyőzéséhez a Diósgyőrnek.

Berecz Csaba

20201128 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország DVTK - PEAC NBI női kosárlabda mérkőzés. képen: Aho Nina #10

Forrás: MW

Fotó: Kozma István

A női kosárlabda NB I. 19. fordulója keretében vasárnap este a PEAC-Pécs vendége volt az Aluinvent-DVTK együttese. A két régi rivális presztízsmeccsén mindkét fél számára fontos volt a győzelem megszerzése, a baranyaiaknak többek között a hazai veretlenségük megőrzése miatt, a Diósgyőrnek pedig azért, hogy az alapszakasz végén az első négy közé kerülhessen.

Az ex-diósgyőri Szűcs R. hármasával indult a ­meccs, majd következett Kiss V., a 2. perc végén pedig Andusic duplája, ami után a vendégek szakvezetője kért időt (7–0). Az ötórás buszozás, vagy valami más miatt, de nem volt friss az elején a Diósgyőr, három rontott dobás után Kiss A. szerezte csapata első pontjait, majd Kányási vert be egy trojkát, és máris partiban volt a két fél (7–5). Nem sokkal később Aho második faultja után kiült a cserepadra, és jött Pusztai, amivel elindult a cserehullám, hamarosan mindkét oldalon 3-3 új játékos volt fent a pályán. A 6. percben Medgyessy faultos kosárral egyenlített, a következő minutában az első pontjait Keyona is 2+1-es kombinációban szerezte, és ezzel először volt az előny a vendégeknél. De csak pár másodpercig. Ugyanis a pécsiek Sarok révén büntetőkből fordítottak. A folytatásban a harmadik személyi hibáját összeszedő Medgyessy csüccsent le a padra, de a negyedből hátralévő szűk három percben csapattársai tartották a lépést a PEAC-cal (19–18).

A második játékrész elején a hazai dobások sültek jobban, és, hogy rendezze a sorokat, 27–22-nél kért időt a vendégek vezetőedzője. Ez használt, mert Mokango centergólja után Kiss A. két büntetővel minimálisra dolgozta le csapata hátrányát, Keyona faultos kosarát követően pedig, a 17. percben ismét vendégelőnyt mutatott az eredményjelző (27–29). Wentzel triplája után megint diósgyőri gólok következtek (30–33), majd a már említett pécsi fiatal dupláját követően is, azonban a játékrész utolsó találata Kaposi kezéből érkezett (34–37).

Keyona

A térfélcsere után kimaradt dobásokkal folytatódott a játék, majd Kiss A. két duplája között, csapattársai közül Keyona jegyzett ugyanilyen értékű dobást, hazai részről pedig Szűcs R. egyke büntije és Wentzel közelije ért célba (37–43). A Diósgyőr őrizte előnyét, Mokango is egyre többször volt eredményes, a hazai szakvezető a 27. minutában 43–49-nél kért időt. Ez nagyon nem használt, a negyed végén a mezőny legjobbja, Keyona újabb közelijével nyolc egységre növelte a DVTK előnyét (45–53).

A negyedik menet elején Keyona 20-ra emelte fel saját pontjai számát, 10-re pedig csapata előnyét. Keyona mellé Kányási szállt be a termelésbe, és a 34. percben utóbbi sikeres középtávolija után, a 34. perc elején hazai időkérés következett (47–62). A szünet után jól jött vissza a pályára a pécsi gárda (52–62), emiatt Földi Attila kért időt. Kereken 5 perc volt hátra, amikor Aho bevert egy megnyugtató hármast, és ezzel végleg eldőlni látszott a meccs. Csak hogy a hazaiak nem adták fel, előbb 10 ponton belülre kerültek (58–66), majd a magát a végére tartogató Andusic vezérletével, Szűcs R. dupláját követően 101 másodperccel a „záróra” előtt 4-re csökkentették hátrányukat (62–66). DVTK-időkérés jött ekkor, az utolsó minutában pedig ismét Andusic volt eredményes, csak hogy 30 másodperccel a zárás előtt Kányási ismét hármast hintett (64–69). Hazai időkérés után Sarok két büntetője ért célba, majd DVTK-pauza következett. 23 másodperc volt hátra ekkor, amibe már csak két Pusztai-büntető fért bele, ami a DVTK sikerét erősítette.


PEAC-Pécs – Aluinvent-DVTK 66–71 (19–18, 15–19, 11–16, 21–18)

Pécs, zárt ajtók mögött. V.: Söjtöry, Tóth C., Goda.

PEAC-Pécs: Szűcs R. (6/3), WENTZEL (13/3), Strautmane (7/3), ANDUSIC (16), Kiss V. (2). Csere: Sarok (7), Habling (-), KAPOSI (11), Sánta (4). Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Aluinvent-DVTK: Medgyessy (3), Aho (6/3), KÁNYÁSI (9/6), KEYONA (24), KISS A. (12). Csere: Pusztai (5), MOKANGO (12), Frindt (-), Montai-Vukov (-), Tóth F. (-). Vezetőedző: Földi Attila.

Kipontozódott: Aho a 38., Andusic a 40. percben.

Csirke Ferenc: – Gratulálok a Diósgyőrnek. A mérkőzés összképe alapján megérdemelten nyertek. Nem dobtunk jól, mindössze három sikeres triplánk volt 21 kísérletből, ezzel nehéz lett volna legyőzni a Diósgyőrt. Keyona kicsit sok volt nekünk, fontos pillanatokban szerzett gólokat.

Földi Attila: – Gratulálok a lányoknak és a Pécsnek is. Ez egy kemény mérkőzés volt, és a meccs döntő részében kontrolláltuk a játékot. Megint megvolt az a hullámvölgyünk, ami sajnos már megszokott, és fontos volt, hogy úgy jöjjünk ki belőle, hogy sikerül megnyerni a meccset. Keyona ma is jól játszott, a csapat is jól védekezett, és nem szeretek kiemelni senkit, de most mindenképpen meg kell említenem Kányásit, aki a végén fontos pillanatokban szerzett gólokat.

(A borítóképen: Nagy csatában győzte le a Pécset (feketében) a Diósgyőr)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!