Sajóvölgye Focisuli

2021.01.27. 18:00

Egy évtizedes jubileum előtt

A partneri kapcsolatok is segítik a mindennapos munkát, ahol a gyerek fejlődése az első számú feladat.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Tíz esztendő eltelt azóta, hogy megálmodták, majd rövid időn belül megalapították a Sajóvölgye Focisulit. Azóta nagyon sok minden történt, mégis pillanatok alatt elszállt a mögöttünk hagyott évtized. Az SVFC jelenleg stabil lábakon áll, számos korosztályt versenyeztet, a kialakult partneri együttműködéseknek köszönhetően pedig nem csupán Putnok vonzáskörzetében, hanem megyei, sőt regionális szinten is gondolkodnak. A legfontosabb feladat, hogy a gyerekek minőségi képzése után a lehető legmagasabb szintig jussanak el a játékosok.

Igazi közösség

– Tavaly nyáron két részre bontottuk a munkát, a kispályás szekció Múcsonyban, a nagyok pedig Putnokon dolgoznak – mondta el az irodájában Kádár Zsolt, a Sajóvölgye Focisuli szakmai igazgatója. – A nyári táborunk nagyon jól sikerült, amely a szakmai szempontok mellett igazi közösséggé kovácsolta a csapatokat. Szükség volt rá, mert az a tapasztalat, hogy a többi sportágnál történt kormányzati fejlesztések a többi sportágat is vonzóvá tették, ezért nekünk is küzdeni kell a gyerekekért. Érdekes, hogy az induláskor többen voltunk, de szerencsére valamennyi korosztályban megvan a létszám, úgyhogy a minőségi munka nem forog veszélyben. Szívesen jönnek hozzánk a gyerekek, rangja van a Sajóvölgye Focisulinak, aminek nagyon örülök.

Az NB III.-as induláshoz szükséges utánpótláscsapatokat a Sajóvölgye adja a Putnok FC-nek, a két fél által megkezdett együttműködés jól működik. A Bozsik-tornákon szereplő kisebb korosztályoknál mennyiségi és minőségi előrelépés történt, az alapok tehát erősek az utánpótlás-nevelő focisulinál.

Több lábon állnak

– A DVTK-val, valamint az Ózdi Hétvölgy Focisulival is szakmailag kidolgozott, remek partnerkapcsolatban állunk – folytatta Kádár Zsolt. – A legtehetségesebb fiataloknak a piros-fehérek akadémiájára vezet az útjuk, hozzánk pedig Ózdról jönnek ügyes gyerekek. Ez a folyamat egyértelműen azt a célt szolgálja, hogy a fejlődési pályájuk a lehető legjobb ütemben haladjon. Szakmailag jó mérkőzéseket játsszanak, élményt kapjanak a labdarúgástól, céljuk legyen a profi futballistává válás. A nagypályás korosztályoknál akaratunkon kívül is belép az eredményesség kérdése. Nem ez a legfontosabb, de természetesen örülünk, ha jól szerepelnek a csapataink. Az U12 és az U13 a legmagasabb szinten, akadémiai bajnokságban játszik, a nagyobbakat pedig a második vonal meghatározó csapatai között tartják számon. Az U17 és az U19 pedig az NB III.-as sorozatban érdekelt, de náluk már felvetődik a felnőttlabdarúgás világába történő átmenet is.

Felkészítés a felnőttfocira

Erre kínál jó jelehetőséget a Sajóvölgye nagyobb játékosainak a megyei II. osztályban történő szereplés lehetősége, amelyre a borsodi szövetség adott lehetőséget. Az Ózd-Sajóvölgye felnőtt­együttese azért jött létre, hogy az észak-borsodi városban továbbra is legyen csapat, az utánpótlásból kifutó játékosok pedig megízleljék az ifjúsági és a felnőttfutball közötti különbséget.

– Vezetőedzőként sok fiatalt építettem be NB-s csapatokba, most vezetőként is az a célom, hogy a Putnoknak, a Kazincbarcikának, a DVTK-nak és az alsóbb osztályokban szereplő megyei csapatoknak minél több játékost adjunk – szögezte le Kádár Zsolt. – Látszik, hogy a felnőttlabdarúgásban csak az eredmény számít. Nincs türelem szakmai vonalon, szinte minden meccs háború. A mi játékosunkat erre készíti fel a megye II-es bajnokság, de bízom benne, hogy idővel magasabb szintre is jutunk. A lényeg, hogy ezzel megnyílt számukra egy lehetőség, több fronton versenyezhetnek, ami mindenképpen a fejlődésüket szolgálja a felnőttlabdarúgás felé vezető úton.

(A borítóképen: Az Ózd-Sajóvölgye a dobogó harmadik helyén zárta az őszt a megyei II. osztályban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!