Barátság Maraton 2020

2020.10.17. 11:37

Vasárnap jön a belvárosi futófesztivál Miskolcon

A Miskolci Barátság Maratont október 18-án rendezik meg a megyeszékhely belvárosában.

Szűcs István

Forrás: Szervezőbizottság

A rendező Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány és a társrendező Marathon Club által sorrendben már 19. alkalommal életre hívandó erőpróba résztvevői egy 5,27 km-es körpályán adhatnak számot felkészültségükről. A szervezők az amatőr és profi sportemberek, családok, iskolai csoportok, baráti társaságok számára is megmérettetési lehetőséget kínálnak. A körpálya útvonala érinti a Református Gimnáziumot, az avasi templomot, a Zenepalotát, a Városház teret, a Széchenyi utca egy szakaszát, a Miskolci Nemzeti Színházat, a Hősök terét, a plázát, az új OTP-székházat, a Népkertet.

Népes csapattal

A Miskolc Városi Szabadidőközpont (Generali Aréna) előtti téren kijelölt versenyközpontból október 18-án, vasárnap négy hosszabb egyéni – Nomád maraton (42,2 km, Homonnai László-emlékszám), félmaraton (21,1 km), Unió Coop kismaraton (10,5 km), minimaraton (5,25 km, dr. Márkus Gábor-emlékszám) – és egy félmaratoni váltó (4x5,27 km) szám résztvevői kezdhetik meg az aszfaltkoptatást. Az óvodásoknak és kisiskolásoknak 600 méteres, illetve 1,8 km-es futamokkal kedveskednek a házigazdák.

A Barátság Maraton pályatérképe

A futófesztivált kiemelt támogatásban részesítő Miskolc MJV Polgármesteri Hivatala – az elmúlt évekhez hasonlóan – ezúttal is indít váltót, több munkatárs pedig egyéniben próbál szerencsét. A megyei rendőr-főkapitányság munkatársai, a Mezőkövesdi Triatlon Klub, a S.E.G.A. Hungary Kft. és a Tiszaújvárosi Triatlon Klub is népes csapattal érkezik a versenyre.

Odafigyelnek az egészségre

A koronavírus-járvány miatt a verseny rendezői valamennyi résztvevő és közreműködő egészségének megóvása érdekében bevezettek néhány, az érvényben levő előírásoknak megfelelő intézkedést.

A rajtszámok átvétele és a helyszíni nevezés szabadtéren történik. A versenyközpontba lépéskor mindenki testhőmérséklet-mérésen esik át. Mindenkinek ki kell töltenie a helyszínen egy nyilatkozatot arról, hogy az elmúlt 14 napban nem érintkezett Covid–19-fertőzöttel, nem produkált a vírusra jellemző tüneteket. A verseny­iroda személyzete maszkban és kesztyűben látja majd el a feladatát. A rajtszámok átvételénél, illetve a helyszíni nevezésnél be kell tartani a 1,5 méteres távolságot, illetve a rajtig a maszk viselését is ajánlják. Kézfertőtlenítőket helyeznek ki a versenyiroda asztalaira, valamint a frissítőpontokra. A frissítőpontok személyzete maszkban és kesztyűben végzi majd a munkáját. A Barátság Maraton részletes versenykiírását, a nevezési felületet a www.maratonclubmiskolc.hu honlapon lehet megtalálni.

Korlátozások

A 19. Miskolci Barátság Maraton Utcai Futófesztivál miatt vasárnap 6.30 és 16.00 óra között forgalom-korlátozásokra kell számítani Miskolc belvárosában. A szervezőbizottság tagjai ezúton is az autósok, a lakosság türelmét, megértését kérik és elnézést az esetleges kellemetlenségekért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!