DVTK

2020.10.25. 09:00

Szinte mindenben javulnia kellene a Diósgyőrnek

A Puskás AFC együttese érkezik vasárnap Diósgyőrbe bajnoki labdarúgó-mérkőzésre.

Berecz Csaba

Budapest 20201017 labdarúgás NB1 NBI OTP Bank Liga Budafok Diósgyőr DVTK fotó Dömötör Csaba Nemzeti Sport STEFAN DRAZIC

Forrás: NS

Fotó: Dömötör Csaba

A labdarúgó NB I.-ben a 8. forduló zárómérkőzését, vasárnap 19.30-tól Diósgyőrben rendezik, ahol a DVTK együttese a tavalyi évad bronzérmesét, a Puskás AFC gárdáját fogadja. A találkozó mindkét csapat számára nagy jelentőséggel bír, a vendégek két vereség után érkeznek az Andrássy útra, amelyek közül az első, a Ferencvárosi TC vendégeként elszenvedett 2–1 az elviselhető kategóriába tartozik, ám az egy héttel ezelőtt, az MTK Budapesttől Felcsúton kapott 0–3 az már erős szeplőnek számít, és ezek után, a tabellán jelenleg elfoglalt 6. helyről vélhetően szeretnének előrelépni a Fejér megyeiek. Ez utóbbit a DVTK-nál is nagyon óhajtanák, a sereghajtó piros-fehérek legutóbb az 1. fordulóban, augusztus 16-án nyertek (a Mezőkövesd Zsóry FC ellen, hazai környezetben 1–0-ra), azóta viszont az MTK elleni hazai 1–1 után kikaptak Diósgyőrben a Budapest Honvédtól 4–2-re, idegenben a Zalaegerszegi TE-től 3–1-re, itthon a Paksi FC-től 2–1-re, legutóbb pedig a Budafoki MTE vendégeként szintén ugyanennyire.

Mire lenne szükség?

Feczkó Tamástól, a DVTK vezetőedzőjétől elsőként azt kérdeztük: mire lenne szükség az előrelépéshez?

– Sokkal stabilabb, agresszívabb védekezésre csapatszinten. Nemcsak a védőktől, hanem a támadóktól is fontos lenne, hogy vegyék ki a részüket a labdaszerzésekből, a rájuk bízott területek levédéséből. Emellett fontos, hogy sokkal gyorsabban játsszuk át a középső zónát, mint azt a legutóbbi időben tettük. És nem utolsósorban azt is ide kell soroljam, hogy a kapu előtt a helyzeteinket sokkal jobb százalékban kell értékesítsük – válaszolta a szakvezető.

Felvetettük a DVTK edzőjének, hogy bő egy éve, amikor munkába állt Diósgyőrben, az alagút végén pislákoló fényecske felé haladva, március közepére nemcsak hogy kivezette a napra a szurkolókat, hanem vakító fehérség kápráztatta el a piros-fehér szimpatizánsokat; viszont most újra egy sötét alagútban érezhetik magukat a diósgyőri érzelműek.

– Úgy véljük, hogy a kiutat ismerjük, tudjuk, hogy merre kellene haladni – mondta Feczkó Tamás. – Mindenkinek többet kell hozzátennie annál, amint amit mutatott az elmúlt hetekben, hónapokban. Nem kell földöntúli tetteket végrehajtani, elég lenne annyi, hogy mindenki a valós tudását hozza. Azzal haladhatunk előre, ha olyan erényeink lesznek, mint a tavalyi év végén, az idei esztendő elején megvoltak, amikor harcos, a szívét, a lelkét kitevő emberek küzdöttek a Diósgyőr sikeréért.

Szóba hoztuk azt is a vezetőedzőnek, hogy az előző fordulóban több játékosát is nélkülözni volt kénytelen, a hetek óta sérült Vági mellett Shestakov, Molnár G., és Rui Pedro is kiesett, és megkérdeztük, hogy a felsoroltak, illetve a sérülésüket követően a visszatérés küszöbén álló Karan és Makrai közül kire számíthat mint friss szereplőre.

– Mindig az legerősebb keret, ami a rendelkezésre áll. A felsoroltak közül lesz olyan, aki vissza tud térni, lesz olyan, aki a jövő héten játszhat, és van olyan is, akinek elhúzódó sérülése van – felelte Feczkó Tamás, akitől megkérdeztük, hogy milyen ellenfélre számít. – A Puskás keretéről sokat elmond, hogy akár két hasonló minőségű sort is ki tudna állítani.

Az biztos, hogy az ötfős cserelehetőséget ők minden esetben minőségre tudják váltani. Sok jó játékosuk van, mind a kombinatív játékban, mind a támadásvezetésben erősek. Az biztos, hogy mivel az idén is dobogós álmokat szövögetnek, a múlt heti botlásukat követően szinte biztos, hogy csak a győzelem az elfogadható a számukra. A Puskás elleni csatákról nekem az jut az eszembe, hogy a tavalyi évadban az egymás elleni meccseken történtek kellő motivációt kell hogy adjanak ellenük.


A Diósgyőri VTK várható kezdőcsapata:

Danilovic – Polgár (Shestakov), Szűcs K. (Karan), Hegedűs J., Memolla – Márkvárt, Iszlai – Hasani, Ivanovski, Grozav – Drazic.

(A borítóképen: Drazic (feketében) szerezte a DVTK legutóbbi találatát)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!