Aluinvent-DVTK

2020.10.22. 10:00

Nagy különbség volt köztük

Javított az Aluinvent-DVTK csapata, amely két vereség után szerzett ismét győzelmet.

Kolodzey Tamás

Fotó: Kozma István

Ismeretes, hogy Földi Attila koronavírus tesztje napokkal ezelőtt pozitív lett, így a diósgyőri női kosárlabdacsapat szakvezetője szerdán este sem lehetett ott a miskolci városi sportcsarnokban, ahol az NB I-es bajnokság 6. fordulója keretében újra Völgyi Péter sportszakmai igazgató irányításával meccseltek a piros-fehérek. A hazaiak ellenfele az a PINKK-Pécsi 424 volt.

Mokango nélkül

Nem volt ott a bemelegítésnél Mokango: a DVTK egyik legjobbjáról megtudtuk, hogy betegség miatt nem tudta vállalni a játékot.

A meccs elején a vendégek vezetgettek, hazai részről Vitola tolta a csapatot, az 5. percben már 7 pontnál tartott, és amikor Medgyessy hármast hintett (10–8), eljött az első pécsi időkérés ideje. Erőszakosabb volt a házigazda, melynek tagjai bátrabban játszottak. A 9. percben Pusztai labdát lopott, egyedül tört előre, rohamát a vele szemben elkövetett szabálytalanság miatt azonban „csak” két sikeres büntetővel tudta befejezni. Ezután lifteztek a csapatok: hol az egyik, hol a másik társaság ment felfelé a „páternoszteren”, aztán szerepet cseréltek, végül az első negyedet majdnem kihozták ikszre (22-21).

A folytatásban Medgyessy futtatta Kányásit, aki szépen kivitelezett mozdulattal vette be a gyűrűt, majd a vendég szakvezető mondhatott valami csúnyát, amivel kiváltotta a játékvezetők nemtetszését. Völgyi Péter gyakran cserélt és jól tette, mert „fogadott lányai” pontos tempókkal a 14. percre 9 pontos fórt szereztek, így megléptek (33-24). A fekete mezes PINKK tagjai labdáikkal a center posztján a magas Sarauskaitét keresték, rá azonban többen is vigyáztak. Völgyi Péter nagy igyekezetében többször játékosnak képzelte magát, felment a parkettre, aztán figyelmeztették, mire bocsánatot kért. Szűcs L. dobott triplát és duplát is (37-31), Aho meg bemutatta, hogyan is kell a klasszikus pincér mozdulattal a gyűrűt megrezegtetni. Medgyessy átmenetileg Ahora bízta a forgatást, majd visszavette a karmesteri pálcát. Potyogtak a duplák, szaporodtak a személyi hibák, a DVTK pedig tisztes fórral mehetett a hosszú szünetre (50-40).

Fölényes biztonsággal

A holt időben így a trénerek feltehetően a védőmunka fontosságára is felhívták „lányaik” figyelmét, ennek legalábbis a folytatásban mutatkoztak bizonyos jelei. Sarauskaite Kányási terhére végrehajtott légszerelése szép volt, utána a tokiói olimpiára vágyó Medgyessy fogott pontgyártásba (55-40). Pusztai fekve szerzett labdát, majd a síposok visszanéztek egy akciót és a ,,tévézéssel„ jól jártak a baranyaiak. Eladott labdák és támadó hibák fűszerezték a mérkőzést, amely a 24. percben úgy tűnt, hogy eldőlt (59-41). Sarauskaitének elnézte a büntetőit, szívós csapata azonban mégis mínusz 15-ön belülre került. Medgyessy a hozzá hasonlóan fürge Pusztaival variált néhány támadást, az a párharcokból a diósgyőriek kerültek ki győztesen. Amikor a 26. percben Montai-Vutov majdnem a félpályáról hármast hozott a konyhára, megünnepelte és a pontot is odaírta a mondat végére, feladta a csatát az egykori sztár gőzös nevét viselő 424. A DVTK-nak minden bejött, a szétesett vendégek meg labda eladásban „jeleskedtek”. Kiss A. megmutatta, hogyan kell extra lapos ívben is betalálni, aztán következett a negyedik negyed, és ebben lehetett kísérletezni. A fehérek előkészítetlenül dobálgattak, Kiss A. viszont 2+1-es kombinációval húsz fölé tornászta csapatát (75-54). A hajrában áramszünet gátolta a DVTK-t, Völgyi Péter kért időt, de a fölényeskedést nem tudta felszámoltatni (77-66). Végül helyreállt a rend a küzdőtéren és az Aluinvent megkapta a szurkolók jogosan kijáró tapsát.

Aluinvent-DVTK – PINKK-Pécsi 424 90–73 (22–21, 28–19, 22–11, 18–22)

Miskolc, 400 néző. V.: Tőzsér, Csabai-Kaskötő, Varga-Záray.

Aluinvent-DVTK: MEDGYESSY (16/9), Aho (2), Montai-Vutov (8/6), VITOLA (22), KISS A. (20). Csere: Tóth F. (2), PUSZTAI (14), Kányási (6/3), Vég-Dudás (–), Frindt (–), Bacsó (–). Sportszakmai igazgató: Völgyi Péter.

PINKK-Pécsi 424: VORPAHL (15/6), Vári (11/3), Szűcs L. (11/3), Demeter N. (10), SARAUSKAITE (15). Csere: Kovács K. (–), Tenyér (2), Jáhni (–), Horváth Zs. (–), Pucz (–), Zubac (9). Vezetőedző: Vanja Miljkovic.

Völgyi Péter: – Egy negyedet védekeztünk jól, ez a harmadik volt, és ezt kell folytatni. Olykor kicsit akadozott a támadójátékunk, de amikor belelendültünk, akkor szép dolgokat csináltunk. A 90 szerzett pont jó, a 73 kapott nem.

Vanja Miljkovic: – Alapvető hibákat követtünk el. Tizenkilenc eladott labdánk volt, és a büntetőket is csak alig több, mint ötven százalékos arányban értékesítettük. Ezeket a hibáinkat használták ki a hazaiak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!