DVTK női röplabdacsapata

2020.10.24. 10:00

Más szinten a piros-kékek is

Szombaton a Vasas Óbuda vendégeként lép pályára a DVTK női röplabdacsapata.

Molnár István

20201018 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Női Extraliga, 3. forduló: Diósgyőri VTK – 1. MCM-Diamant Kaposvár röplabda mérkőzés Miskolcon a városi sportcsarnokban. képen: Dömösdi Tamara

Fotó: BT

A női röplabdaélvonal legutóbbi fordulójában, a múlt vasárnap hazai környezetben is bemutatkozott a Diósgyőri VTK együttese. A piros-fehérek az igencsak komoly játékerőt képviselő 1. MCM Diamant Kaposvárt fogadták, és 58 perc alatt 3:0-s vereséget szenvedtek.

– Úgy fogalmaztam a végén a lányoknak, hogy ez a mérkőzés nem volt annyira fejfájós, mint az előző, az Újpesti TE elleni – kezdte az Észak-Magyarországnak adott nyilatkozatát Toma Sándor, a DVTK szakmai igazgatója. – Ugyanis voltak szép labdameneteink, és ezeknek örültem, mert egy olyan szintű csapat ellen, mint amilyen Kaposvár is, azért nem könnyű ezt összehozni. A nyitások terén elég stabilat nyújtottak a somogyiak, akiktől sok ászt kaptunk, azonban azokat a részcélokat, amiket kitűztünk, a csapat megvalósította. A meccsen látszódott, hogy mi a realitás, hogy sajnos – legalábbis egyelőre – nagy a különbség köztünk és az Extraliga felsőháza között.

Visszatérő center

A tréner hangsúlyozta, örül annak, hogy a héten folyamatosan tudtak dolgozni, csupán egy-két játékos mulasztott egy-egy edzést iskolai elfoglaltság miatt.

– Aminek különösen örülök, az az, hogy a jövő héten vissza tud hozzánk térni 18 éves tiszaújvárosi centerünk, Tóth Réka, akinek nemrég pozitív volt a koronavírustesztje – mondta Toma Sándor. – Átesett azóta az OSEI, az Országos Sportegészségügyi Intézet által előírt vizsgálatokon, és minden eredménye negatív lett. Tehát, ha nem jön közbe semmi, akkor a következő hetünket a teljes keretünkkel kezdhetjük majd el. Manapság ez már nagy szó, hiszen a vírus itt van körülöttünk. Bízunk abban, hogy át tudjuk vészelni a nehéz időszakot, bár ezt senki sem tudja garantálni. Fontos lenne a munka miatt, hogy ne legyen kiesés, mert akkor még jobban össze tud a csapat érni, jobban össze tud szokni.

Partiban lenni

Szajkóék az Extraliga alapszakaszának 4. fordulójában szombaton 17 órától a fővárosban, a Folyondár utcai csarnokban a Vasas Óbuda vendégei lesznek.

– A Vasas is ugyanabba a kategóriába tartozik, mint a Kaposvár, tele válogatottakkal és külföldi légiósokkal – említette Toma Sándor. – A mi elképzelésünk más nem igazán lehet, mint hogy próbáljunk meg bátran vállalkozni, egy-egy szettben partiban lenni, valahogy úgy, mint a somogyiakkal szemben a második játszmában. Persze amennyiben nem megy vagy nem annyira megy, egy olyan jó csapat, mint a Vasas képes egyik pillanatról a másikra ritmust váltani, amivel elbizonytalaníthatja az ellenfelét, és elhúzhat tőle. Amennyiben át tudjuk lépni a saját árnyékunkat, akkor egy nálunk sokkal magasabban jegyzett riválissal szemben is képesek lehetünk egy jó meccset vívni. A három eddigi találkozónkon egy szettet nyertünk, és ugyan mi szeretnénk a legjobban győzni, de az Extraligába bele kell rázódnunk. Többek között emiatt is gyakorlunk úgy is, hogy az edzéseken én is nyitok a lányoknak, illetve másodedzőnk, Kovács Zoltán is. Egy férfiszerva ugyanis sokkal erőteljesebb.

A Magyar Kupáról

A DVTK még a Magyar Kupában is érdekelt, a piros-fehérek a nyolcaddöntőben vannak, és annak első meccsét 3:0-ra megnyerték a Jászberény VT ellen, október 14-én, idegenben. A formalitásnak tűnő párharc visszavágóját kedden, október 27-én 19 órától rendezik meg a miskolci városi sportcsarnokban. Toma Sándor alakulata továbbjutása esetén a Swietelsky Békéscsabai RSE csapatával fog megmérkőzni a negyeddöntőben, amelynek hivatalos játéknapjai december 2. és 16.

(A borítóképen: A diósgyőri Dömsödi és csapattársai szombaton Budapestre utaznak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!