MKC

2020.09.10. 17:00

A mezőny első felébe vágynak

A bajnokságban pénteken mutatkozik be a Mezőkövesdi KC átszervezett férfi kézilabdacsapata.

Kolodzey Tamás

Fotó: Tóth Balázs

A piros-fehérek, mint ismeretes, a pandémia miatti anyagi nehézségeik miatt visszaléptek az élvonaltól és az NB I./B-re neveztek. Korábbi vezetőedzőjük, Buday Dániel a Moyra Budaörs másodosztályú női együtteséhez távozott, utóda – immáron másodszor a klubnál – Drizner Péter lett.

Sok változás történt

– Egy esztendőre, a soron következő idényre szól a megbízatásom – mondta az örökös, aki így folytatta: – Keretünkben sok változás történt, nagy volt a jövés és a menés nálunk. Idegenlégiósunk nincs, persze lehetne, de ezért óriási árat kellene fizetnünk a szövetségnek és ezt természetesen nem vállaljuk fel. Azt rebesgetik, hogy a 2021/22-es idénytől kezdve egy csoportos lesz az NB I./B, bár én erről még semmilyen hivatalos értesítést nem kaptam és nem is olvastam ilyen jóváhagyott határozatot. Olyan hírek is elterjedtek, hogy akár megmaradhat a jelenlegi két csoport, de csak tíz-tíz gárdával. Amennyiben az előző elképzelés kerekedik felül, akkor a bajnok feljut az NB I.-be, a második és hetedik helyezettek bennmaradnak, a nyolcadik és kilencedik fokozaton végzettek osztályozót vívnak, az utolsó három pedig kiesik az NB II.-be. Nekünk az a célunk, hogy mindenképpen a mezőny első, biztonságos felében végezzünk, aztán majd meglátjuk, hogy mire leszünk képesek. Már csak azért is, mert azt nem mondhatom, hogy klubunknál teljes a nyugalom, hiszen ami az anyagiakat illeti, nem dúskálunk…

Drizner Péter |Fotó: Tóth Balázs

Három fronton

Az MKC nyolc hetes, hazai környezetben végzett alapozást hagyott maga mögött. Erőgyűjtésüket, eltekintve a kisebb sérülésektől, semmi nem zavarta. Négy edzőmérkőzést vívtak, a Magyar Kupa előselejtezőjéből továbbjutottak és addig akarnak menetelni, ameddig csak lehet.

– Az MK-szereplés mindig a sorsolástól függ – folytatta Drizner Péter. – Másodszorra az Ózdi KC-vel küzdünk: az egy meccses csatára szeptember 15-én, kedden 18 órától kerül majd sor az itteni városi sportcsarnokban. A ligakupában a Gyöngyössel és a Hatvannal vívunk oda-visszavágós csatát, papíron pedig nincs esélyünk a továbbjutásra, hiszen csoportunkból a Gyöngyös kiemelkedik, ettől függetlenül nem adjuk olcsón a bőrünket, mindent elkövetünk annak érdekében, hogy megnehezítsük a dolgukat.

A matyóvárosiak az NB I./B-s pontvadászat nyitómeccsét is az ózdiakkal vívják, a borsodi rangadó keretében szeptember 11-én, pénteken, 18 óra 30 perctől otthon mutatkoznak be.

Fotó: Tóth Balázs

Kézilabda: jöttek-mentek

Maradt: Pásztor Imre (kapus), Pelyhe Patrik (kapus), Sárosi Balázs (balszélső), Szabó Dániel (balszélső), Kovács Bence (balátlövő), Gulácsi Bálint (balátlövő), Zelei Botond (irányító), Csörgő Kristóf (irányító), Dócs Árpád (irányító), Szöllősi Olivér (beálló), Jancsó Nándor (jobbszélső).

Távozott: Milos Mojsilov (kapus, ?), Menyhárt Máté (balszélsó, Budai Farkasok), Faruk Halilbegovic (átlövő, ?), Horváth László (balátlövő, Balatonfüredi KSE), Tomislav Radnic (irányító, Budakalász KC), Perdo Martins (beálló, Vitoria Setubal), Stanko Stankovic (jobbátlövő, Görögország, ?), Vajú Martin (jobbszélső, Budakalász KC), Dávid Máté (beálló, Budakalász KC).

Érkezett: Varga István (kapus, Veszprém KKFT Felsőörs), Boda Tamás (balátlövő, Békési FKSE), Fekete Dániel (balátlövő, Németország), Rosta Bálint (beálló, Hedo-B. Braun Gyöngyös, kettős játékengedéllyel).

(A borítóképen: A kövesdiek hazai környezetben készültek az idényre)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!