megyei II.

2020.08.21. 19:00

Repülőrajtot vett a Szerencs csapata

Hét gól született a Hegyalja kapujában, ahol városi csapatok vívtak rangadót.

Kolodzey Tamás

Fotó: ÁJ

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei II. osztályú bajnokság Kelet csoportjának első fordulója keretében Szerencs gárdájának vendége Tokaj együttese volt, a múlt szombaton. A hazaiak sikere ugyan még várható volt, de arra kevesen gondoltak, hogy 5–2-re intézik el a Tisza-partiakat.

Övéké a jövő

– A középpályás játékunkra fektettük a hangsúlyt és a széleken is megfogtuk a Tokajt – mondta Nagy László, aki a tavalyi szezon 6. fordulójában Nyiri Tibor polgármester-klubelnök kérésére vette át a járási székhely alakulatát. – Pedig tartottam a nyitánytól, hiszen több játékosunk távozott, volt, aki külföldi munkavállalása miatt fordított hátat nekünk. Pótlásukra házon belülről csoportosítottuk át a fiataljainkat. Öt-hat gyereket hoztunk fel az első kerethez, 17-18 éves ifikről van szó. Olyanokról, akik annak idején valamennyien az általam öt esztendeig vezetett U19-es csapatunkban pallérozódtak. Ennek következtében jól ismertem a gyerekeket, tisztában voltam és vagyok a tudásszintjükkel és nem féltem attól, hogy a mélyvízbe kell dobnom őket. Akikről beszélek, a koruknál fogva még két-három szezont húzhatnának le az U19-ben, de már a nagyok között vannak, ez – ami a jövőnket illeti – sok jóval kecsegtet számunkra. Itt jegyzem meg, hogy átlagéletkorunk huszonöt év körüli, de csak azért, mert két a negyvenesünk felhúzza a helyi „korfánkat”, és beszámolhatok még egy bíztató tényről: játékosaink kilencven százaléka helyi. Csak néhány bejárónk van, közöttük a kapusunk, aki aszalói, de már egy évtizede nálunk szolgál.

Az első hatba

Szerencsen – tudósítónk szerint – négyszázan szurkoltak szombaton és Nagy László szerint beszámolónkban egyáltalán nem túloztunk.

– Nálunk tényleg rengetegen járnak futballmeccsre – folytatta a tréner. – Városunkban egykor és most is nagy az igény a legnépszerűbb műfaj iránt, ha tartósan az első három hely valamelyikén állnánk, akkor megkockáztatom, hogy felülmúlnánk az ötszázat is. Maradjunk még a számoknál: átalakulásunk miatt óvatosan terveztünk, azt a célt tűztük magunk elé, hogy kerüljünk be az első hatba. Egy forduló után még korai az erőfelmérés, ehhez legalább öt-hat fordulóra van szükség, de némi humorral hozzáteszem, hogy időarányosan jól állunk.

Szerencsen „mellesleg” – a személyi feltételeken túl – a tárgyi adottságok, továbbá a pénzügyi kellékek is adottak az eredményes munkához. Az edző hangsúlyozta:

– Pályánk jó, a szociális létesítményünk akár az NB III-ban is megfelelő lenne, anyagilag sincs gondunk, bár nem dúskálunk a pénzben, de amennyire szükségünk van, az a keret a rendelkezésünkre áll, tehát nyugodt körülmények között végezzük a megítélésem szerinti harmónikus munkánkat. Hetente kétszer tréningezünk, és ezeken a foglalkozásokon két-három játékost leszámítva mindenki részt vesz.

A szerencsiek a második forduló keretében Tiszaladányba látogatnak. Szombaton kiderül, hogy repülőrajtjuk mennyit ér a helyi második vonal piacán.

(A borítóképen: Öt gólt szereztek a szerencsiek (sárgában) a hét végi fordulóban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!