Kolorcity-Kazincbarcikai SC

2020.08.02. 11:30

Csapatépítő után nyitóforduló

A barcikaiak vezetőedzője úgy látja, hogy akár a Vasast is meglephetik a nyitófordulóban.

Molnár István

Vitelki Zoltán

Forrás: ÉM

Fotó: Vajda János

A hétvégén elkezdődik a labdarúgó NB II. 2020/2021-es idénye, az első fordulóban, vasárnap 20 órától a megyénket képviselő Kolorcity-Kazincbarcikai SC együttese a Vasas FC vendége lesz. Az észak-borsodiaknál a nyári felkészülést még Boér Gábor kezdte el vezetőedzőként, akit azonban „elcsábított” az NB I.-es Zalaegerszegi TE FC, majd pár nap keresést követően, július 21-én a klub Vitelki Zoltánt nevezte ki szakvezetőnek.

Oda-odanézett

A Barcika múlt szombaton este játszotta a főpróbát, hazai környezetben, villanyvilágítás mellett az NB III.-as Termálfürdő Tiszaújvárost fogadta (0–0). Érdekesség, hogy a vendégeknél pályára lépett Vitelki Balázs, a KBSC trénerének fia is.

– Balázsnak voltam edzője korábban, de ha jól emlékszem, akkor úgymond ellenfélként eddig nem találkoztunk – kezdte lapunknak adott nyilatkozatát Vitelki Zoltán. – A meccsen nyilván elsősorban a saját csapatomra figyeltem, de fél szemmel oda-odanéztem Balázsra. Utána természetesen beszélgettünk, eléggé kritikus szoktam lenni, ám most azt mondtam neki, hogy egész jól játszottak, és az ő teljesítményével is meg voltam elégedve. Persze, edző-apaként mindig van egy „de”…

A szakember a saját csapatának produkcióját így értékelte.

– Picit fáradtnak, fásultnak láttam a csapatot, az ellenfél dinamikusabb, frissebb volt. A szünetben és a mérkőzés után is azt mondtam a játékosaimnak: próbáljunk építkezni, pontosak lenni. Szerettünk volna nyerni, sikerrel zárni a főpróbát, de volt még előttünk egy hét, ami jó alkalmat adott arra, hogy mindent precízebbé tegyünk – jegyezte meg Vitelki Zoltán.

Az idő befolyásolja

A szakember megemlítette újra azt, amit szűk két héttel ezelőtt a „beszállása” alkalmával.

– Egy speciális szituáció alakult ki azzal, hogy kollégám menet közben távozott, így nekem elég rövid idő maradt arra, hogy a magam elképzeléseit átadjam, a stábommal átadjuk a játékosoknak – jelezte Vitelki Zoltán. – Öt napon belül volt két edzőmeccs is, bizonyos dolgokba nehéz belenyúlni. Az időfaktor azért befolyásolja a hatékonyságot, azonban törekedtünk arra, hogy az előttünk lévő két hét minél hasznosabban teljen. Minden edző máshogy, más elgondolások mentén dolgozik, én is, az elképzelések különbözőek. Ez a múlt szombaton is látszódott, hiszen nem teljesen működik minden, előfordult a tanácstalanság. Ám a héten tisztáztuk, hogy mit és min kell módosítanunk.

A barcikaiak csütörtökön egy csapatösszetartó eseményen vettek részt Miskolcon.

– A játékosok elég korán kezdték a nyári munkát, részben ennek is tudom be a múltkori fásultságot – mondta Vitelki Zoltán. – Egy ilyen rendezvény arra mindenképpen jó, hogy mindenki felfrissüljön egy kicsit, leginkább mentálisan. Ez a hét tehát úgy épült fel, hogy kerüljünk még egy kicsit közelebb egymáshoz, hogy csapatként tudjunk működni pályán, és azon kívül is. Jó egyszer-egyszer kiszakadni a monoton hétköznapokból, a más jellegű elfoglaltság mindig felüdülés. A sportban nagyon fontos, hogy egy hullámhosszon legyen edző és csapata, azt hiszem, nálam ezzel sosem volt gond, igyekeztem mindig megtalálni az összhangot a játékosaimmal.

Három házon kívülivel

A Kolorcity-Kazincbarcikai SC három idegenbeli összecsapással nyitja a szezont, mivel az augusztus 5-i, szerdai, Ajka elleni meccsnek felcserélték a pályaválasztó jogát. (Lapunk információi szerint azért, mert a barcikai új stadionban a labdarúgó-szövetség még előírt néhány olyan tételt, amit javítani, pótolni kell.)

– Jó lett volna, ha van az elején hazai találkozónk, de így alakult, amihez alkalmazkodnunk kell – reagált minderre Vitelki Zoltán. – Három idegenbeli „húzós” bajnokink lesz, amelyeken szeretnénk pontot vagy pontokat szerezni. Megvan a maga varázsa egy idegenbeli és egy itthoni fellépésnek is, a hazainak most különösen, hiszen elkészült egy szép stadion, jó minőségű pályával, talajjal, villanyfénnyel, remélem, ez is fel fogja dobni a csapatot, illetve sok szurkoló jön majd ki a mérkőzéseinkre. Vasárnap azzal a Vasassal kezdünk, amelynek egyértelmű célja a feljutás, és amely talán a legjobban erősített az utóbbi hónapokban, csak kapkodtuk a fejünket az igazolásaiknál, kiváló a keretük és az edzőjük. Személy szerint örülök annak, hogy velük nyitjuk a szezont, bízom abban, hogy sikerül őket meglepni, kitalálni egy olyan taktikát, amellyel fogást tudunk rajtuk találni. Abban biztos vagyok, hogy egy nagy koncentrációt igénylő mérkőzés lesz, nem férnek bele az esetleges kihagyások, okosan, tudatosan kell futballoznunk. Komplett feladat tehát a vasárnapi, amihez hozzá kell tenni még a stabilitást is.

Keret, csapat

Két változás történt pénteken a KC-KBSC keretében, a klub bejelentette Bereczki Dániel érkezését, a 25 éves támadót a Debreceni VSC-től igazolták át. De nemcsak az érkező, hanem a távozó oldalon is van egy játékos: Berki Istvánnal, a 26 éves középpályással közös megegyezéssel szerződést bontott a Barcika.

Ami pedig a keret egészségi állapotát illeti: Mikló korábbi problémája miatt még nincs játékra kész állapotban, külön munkát végez, Mitruscsáknak a válla fáj, Farkas A.-nak pedig a combjával akadt problémája. Az elmúlt időszakban Oldal is sérült volt, de ő már a csapat rendelkezésére áll. A KC-KBSC vasárnapi tervezett kezdőcsapata: Horváth L. – Iszák, Fótyik, Oltean, Zahorán – Toma, Németh, Krausz, Tóth L. – Bereczki, Kovac.

(A borítóképen: Vitelki Zoltán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!