Aluinvent-DVTK

2020.07.05. 11:00

Négy héten át 3x3, kosárlabdával

Medgyessy Dóra, a diósgyőriek irányítója szülővárosában vesz részt válogatott-összetartáson.

Berecz Csaba

A ,,nagypályás” magyar női kosárlabda-válogatott – mint arról beszámoltunk – hétfőn Székesfehérvárott négy diósgyőrivel (Kiss Angelika, Pusztai Petra, Kányási Veronika, Aho Nina) megkezdte négyhetes nyári edzőtoborozását. De nemcsak ők, hanem a „félpályások”, a 3x3-as magyar női kosárlabda-válogatott is hasonló programba fogott a hét első napján: Károlyi Andrea szövetségi kapitány irányításával négy héten át Debrecenben gyakorol a csapat. A munkát hét játékossal, köztük az Aluinvent-DVTK irányítójával, Medgyessy Dórával kezdte meg a nemzeti együttes, ám a négyhetes terminus végéig nem mindenki marad a hajdúsági megyeszékhelyen, ugyanis a „félpályások” közül ketten, Katona Szidónia és Török Ágnes – az előzetes tervek szerint – július 13-án a „nagypályás” válogatotthoz csatlakoznak. – Hosszú volt a kihagyás, a koronavírus-veszély miatt sokáig csak egyedül edzettem, június elejétől viszont már teremben is labdát foghattam a kezembe, ugyanis a Völgyi Péter, az Aluinvent-DVTK sportszakmai igazgatója által tartott tréningeken vehettem részt Miskolcon. Ez az öt hét abból a szempontból is nagyon jó volt, hogy itt, a válogatottnál nem a nulláról kellett kezdenem a munkát – mondta Medgyessy Dóra. – A másik, aminek örülök, túl azon, hogy ismét együtt lehetek a csapat tagjaival, az az, hogy a szülővárosomban van ez az összetartás, hiszen így az itt élő szüleimmel gyakran tudok találkozni, és nem mellékesen az itteni barátokkal való találkozásokra is jut egy kis idő.

Nincs idei fő esemény

A debreceni edzőtábor amolyan összetartás, felkészülésnek nem nevezhető, mert tornán nem vesz részt a válogatott, edzőmeccseket is csak a magyar U23-as válogatott ellen játszik majd. Ennek az oka az, hogy a koronavírus-veszély miatt felborult az új sportág versenynaptára, sorra maradtak el a versenyek, köztük

a márciusban Indiába tervezett olimpiai kvalifikációs torna is. Ennek a megméretésnek már megvan az új időpontja és helyszíne, 2021. május 26. és 30. között az ausztriai Grazban találkoznak majd a csapatok, nemenként 20-20 együttes, hogy harcba szálljanak a 3-3 kiadó olimpiai kvótáért (a tokiói ötkarikás játékokra az utolsó helyeket Budapesten osztják majd ki, a tervek szerint jövő júniusban).

– Versenyekről, tornákról egyelőre nem lehet tudni, az idei Európa-bajnokságot júniusban rendezték volna meg a belgiumi Antwerpen városában, de ezt a szervezők az eredeti időpontban a vírus miatt nem tudták megtartani. Szó van arról, hogy esetleg szeptemberben kerül erre sor, majd meglátjuk, lesz-e ebből valami, ha igen, akkor jó lenne részt venni az Eb-n. Az biztos, hogy ez az összetartásmeccsek nélkül nehezebb; szokatlan, hogy tulajdonképpen nincs egy olyan fő esemény, amire készülhetnénk, de reméljük, hogy a jövőt illetően sokat számít majd ez a négy hét közös munka – mondta Medgyessy Dóra. – Az elhelyezésünk rendben van, az Oláh Gábor utcai sporttelepen 8 darab 3x3-as pálya áll a rendelkezésünkre, van kültéri kondipark, a körülmények szuperek, igyekszünk maximálisan kihasználni az időt az edzőtáborozás során. Talán amiatt van egy pici hiányérzetünk, hogy az amerikai–magyar kettős állampolgárságú társunk, Goree Cyesha nincs velünk, ő ugyanis az Egyesült Államokból még nem érkezett vissza Magyarországra, és emiatt nem tudott csatlakozni hozzánk.

A diósgyőri kosarastól azt is megtudtuk, hogy július 25-ig tart a 3x3-as magyar női kosárlabda-válogatott összetartása, és ezt követően kéthetes szünet után, augusztus 10-én kezdi meg a „nagypályás” felkészülést az Aluinvent-DVTK csapatával.

A 3x3-as magyar női kosárlabda válogatott kerete: Bozóki Bettina, Katona Szidónia, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia, Szabó Fanni, Theodoreán Alexandra, Török Ágnes.

(A borítóképen: Medgyessy Dóra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!