Kajak-kenu

2020.07.04. 18:30

Előbb biztosan győzött, de aztán nem figyelt

A honi kajakosok, kenusok ismét vízre szálltak, hogy bizonyítsanak.

Molnár István

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Újabb edzésversenyt tartottak tegnap a kajakosoknak, kenusoknak, mégpedig Szolnokon. Az eseményen a Tiszaújvárosi KKSE versenyzői közül Máró Anna (2003) és Horváth Maya (2005) volt érintett az egy ezres és a két ötszázas női kajakos távon. Előbbi mindhárom futamban ötödik lett, míg utóbbi ezren hatodik volt, ötszázon mindkétszer kilencedik – de mindketten fiatalabbak voltak a mezőny többi tagjánál.

Legközelebb jobban

Bragato Giada C-1 200 méteren egy 5. és egy 4. pozíciót gyűjtött be, az ifjúsági női kenusok között, 500 méteren Erős Kinga Metta volt ötödik és negyedik.

A DVTK felnőtt válogatott kenusa, az olimpiai részvételért harcoló Bodonyi András a C-1 1000 méter első felvonását magabiztosan, jó idővel hozta, a második futamot azonban lekéste. „Van figyelmeztetés a rajt előtt öt perccel, aztán pedig percenként. Én erre vártam, de közben még végeztem a bemelegítést. Sajnos kicsit elkalandoztam, ezért lemaradtam... Azért jöttem Szolnokra, hogy versenyezzek, kétszer győzzek, hogy bebizonyítsam, én vagyok a legjobb... Sajnálom a történteket, nem én vagyok az első, akivel ez megesik, legközelebb még jobban fogok figyelni.”

Bodonyi András ideje egyébként az első futamban 3:48.26 perc volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!