Labdarúgás

2024.05.19. 11:37

Ex-diósgyőriekkel maradt a Kassa az első osztályban

A DVTK tesó csapat az utolsó fordulóban új edzővel biztosította be csont nélküli bennmaradását.

Berecz Csaba

A DVTK kölcsönjátékosa, Jérémie Obounet kezdő volt szombaton az FC Kosicében

Fotó: FC Kosice

A 2023/24-es évadban újonc csapatként szerepelt a szlovák élvonalban az FC Kosice együttese. A sárga-kékek a Diósgyőr tesó csapatának számítanak, ugyanis a szlovákiai klub magyar tulajdonban van, a Diósgyőri VTK NB I-es futball együttesét működtető személyek szerepvállalásának köszönhetően. 
Három hete arról számoltunk be, hogy bajban van a kassai gárda, mert 11., osztályozós helyre csúsztak vissza, miután a stadion avató meccsükön a tök utolsótól, az FC ViOn Zlaté Moravce-Vráblétől kaptak ki nagy meglepetésre, 2-0-ra, három fordulóval a zárás előtt. 
Mivel az FC Kosicének a következő két bajnokiján sem sikerült nyernie az alsóházi rájátszásban (előbb az MFK Dukla Banská Bystrica vendégeként maradtak alul 2-1-re, majd az MFK Skalica otthonában kaptak ki 1-0-ra), az utolsó forduló előtt vezetőedzőt váltottak: Jan Kozaktól, ezen a héten hétfőn, Geri Gergely, a DVTK korábbi vezetőedzője vette át a csapat irányítását (ő korábban 2020. december 8-a és 2021. január 7-e között volt a Diósgyőr edzője, három NB I-es bajnokin, és az előző héten még az FC Kosice utánpótlás igazgatójaként dolgozott). 

Jó beugrás

Az új szakvezető beugrása remekül sikerült, a kelet-szlovákiai rangadón, a kassai stadionban, az FC Kosice 2-0-ra legyűrte a meccset a 10. helyről kezdő MFK Zemplín Michalovcét, ezzel a sikerrel a sárga-kékek pontszámban beérték riválisukat, és több győzelmüknek köszönhetően a két csapat helyet cserélt a tabellán. Így a nagymihályi együttesnek kell osztályozót játszania a szlovák másodosztályú bajnokság 2. helyezettjével, az élvonalbeli tagságért.
Az FC Kosice csapatában a mostani sorsdöntő meccsen kezdőként jutott szóhoz Jérémie Obounet, aki a DVTK-től érkezett kölcsönbe az idén januárban. A gaboni támadó ezzel együtt összesen 13 szlovák élvonalbeli mérkőzésen jutott szóhoz, gólt nem sikerült szereznie, és csak egyszer volt fent a pályán 90 percet, a többi alkalommal le-, vagy becserélték.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!