Ötletek

2024.05.19. 09:29

Mit együnk Avasi Borangoláson?

Csábító a chili beef, nachos supreme és édes panna cotta. Mert egy jó borhoz valami igazi finomság illik!

Édes Richárd

Étel is dukál az ital mellé

Fotó: BOON

A merészebb és tüzesebb ízekre vágyók a bor mellé elmajszolhatnak egy vagány Cubano szendvicset. A mexikói melegszendvics, a sajtos-fűszeres quesadilla szintén remek borkorcsolya lehet ebben a szeszélyes időben, amely szombat délután és este már inkább a forróság felé tendált. 

Készülnek az ételek
Fotó: Bátori Peter

A ropogós tortilla chipsekből születő nachosból kapható a nachos supreme változat is marhahúsos mexikói raguval, ecetes jalapeno paprikával és vörös cheddarral.
Az édességre vágyók meg bevállalhatnak egy fenséges churrost! Egy édes spanyol csurgatott fánkot, ami az ízek szárnyán elrepíti az embert az avasi pincesorról a bikaviadaloktól és temperamentumos boroktól örvénylő Mexikóba.

Séta közben is majszolhatunk valami finomat 

Mintha egy új műfaj lenne kibontakozóban: megjelentek a választékban a sétáló kóstolók is. Miközben végigmustráljuk a pincék és a kiállítók borait, megízlelhetjük a bio mangalica kolbászból, klasszikus paprikás zamatokkal teli rágcsálnivalót, vajban pirított kenyér kockákkal. Tényleg fenséges egy pohár finom bor mellé. 

Hasonló babérokra törhet egy burgonya spirál vagy egy mini fánk is, amiket szintén megtalálunk a pincesoron lévő falatozókban.

Chili beef, hoisin és panna cotta 

A chili beef egy frappáns lepényes falat a borok vándorainak marharaguval, csípős jalapenóval és a sajtok mennyei oldalát képviselő chedarral. De kapható illatos báránylepény is, művésznevén flat bread. 

A hagyományos hot dogok és más finom falatok mellé pedig ehetünk egy jürgent, vagyis egy finom pirított káposztát mustárral és uborkával. Hasonló céllal készül a hoisin névre hallgató savanyított zöldség, egy kis korianderrel megbolondítva. 

Az édesszájúak egy bársonyos bor mellé akár az olaszok egyik kedvenc desszertjét, a piemonti eredetű panna cottát is megízlelhetik. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában