Mezőkövesd Zsóry FC

2020.05.18. 16:00

Stadionos győzelem, edzőpályás döntetlen

Vasárnap az FTC ellen főpróbázott az MK-elődöntőre készülő Kövesd.

Berecz Csaba

Fotó: Ádám János

A szombati, 18.00-s kezdésű, hazai, Mol Fehérvár FC elleni Magyar Kupa-elődöntő első meccsére készülő Mezőkövesd Zsóry FC NB I.-es labdarúgócsapata tegnap a Ferencvárosi TC vendégeként játszott edzőmeccseket. A többes szám kettőt jelent, a szintén szombati, de bajnoki találkozóra készülő fővárosi csapat és a kövesdiek kettéosztották kereteiket a zárt kapus felmérőkre. Az egyik felük 11.00-tól a 20 ezer fő befogadására alkalmas népligeti stadionban koptatta a füvet, a másik felük pedig 13.30-tól a népligeti sportközpontban csapott össze.

Hangulati elem

Az előbbin, az élő televíziós közvetítésnek köszönhetően, a széles nyilvánosság előtt a mérkőző felek tulajdonképpen B csapatai léptek pályára. De nem kongó stadionban, ugyanis a hangszórókon keresztül, felvételről a ferencvárosi tábor szurkolását sugározták. Ami hazai pályát teremtett ugyan, de ez is kevés volt a „pontszerzéshez” a Ferencvárosnak. A meccs közben volt idő elgondolkodni azon, hogy a hangszórós szurkolás az FTC esetében etikusnak tűnik, de vannak olyan csapatok, amelyeknél erkölcstelen lenne a zárt kapus világban ennek a használata, mert ha a drukkerek jelen lehetnének a stadionokban, akkor a ferencvárosi vagy éppen a diósgyőri szurkolók sok helyen vendégként is hazai pálya hangulatát teremtenék.

A Ferencváros–Mezőkövesd első felvonásán, a stadionos 90 percben még a tartalékosnál is tartalékosabb volt a zöld-fehér gárda, ugyanis Leandro bemelegítés közben megsérült, helyette Csontos kapott lehetőséget. A Ferencvárosnál a délidőben megrendezett mérkőzésen csak két korábban alapembernek számító játékos jutott szóhoz kezdőként, Otigba és Heister személyében, illetve a becserélt Zubkovról mondható el, hogy az első csapat szűkebb keretéhez tartozik. Utóbbi csipkedte is magát rendesen, az addig kétszer a kapufát eltaláló (Takács T. és Dragóner voltak a tettesek) és Pekár megpattanó lövésével gólig jutó Kövesd ellen nyolc perc alatt összehozott egy ziccert és egy kapufát. Érdekesség, hogy a gól előtti Pekár-szabadrúgás a hazaiak egyik utánpótlás, U19-es játékosáról pattant a kapuba, a szíriai Ammar Ramadanról. A 49. minutában esett gól után 4 perccel a ferencvárosi Frimpong a játékvezető jóindulatának köszönhetően játszhatta végig a meccset.

Három után egy

A délelőtti három játékvezetős modell után a főmeccsnek számító második találkozón az NB II.-es kerethez tartozó Antal Péter egyedül próbált őrködni a szabályok felett. Ugyanis a szövetség nem küldött segítőt mellé, és nem is támogatták, hogy a két klub egy-egy képviselője odaálljon az oldalvonal mellé és egy picit lengessen.

A második meccsen a kövesdi A csapatban 10 olyan labdarúgó jutott szóhoz kezdőként, aki a sárga-kékek legutóbbi tétmérkőzésén, a Puskás AFC ellen pályára lépett. Ahhoz az együtteshez képest Meskhi volt a kimaradó, Nesterov pedig az új fiú. Utóbbi játszott szerdán is a védelem közepében, most megkapta párnak az akkor pihentetett Pillárt, aki a 27. percben egy fejessel kapufáig jutott. Két minutával később Cseri ettől is többre jutott, közelről betalált. Az FTC a második játékrészben Isael révén harcolt ki büntetőt, amit Kharatin értékesített, és bár a folytatásban Szappanos kapusnak volt még néhány nagy védése, több gól már nem esett.

A kövesdiek keretéből ezen a napon csak két játékos nem lépett pályára, a harmadik számú kapusnak tartott fiatal Fedinisinec, valamint a sérüléssel bajlódó belső védő, Guzmics. Bemutatkozott viszont egy új fiú, a magyar utánpótlás-válogatottban is szerepelt, norvég állampolgársággal is rendelkező Torvund Alexander, aki a norvég Stabaek játékosa. A 19 éves támadó próbajáték keretében egy félidő bizonyítási lehetőséget kapott Kuttor Attila vezetőedzőtől.


Ferencvárosi TC vs. Mezőkövesd Zsóry FC 0–1 (0–0)

Budapest, népligeti stadion, zárt kapuk. V.: Andó-Szabó (Garai, Bornemissza).

Ferencvárosi TC: Gróf (Varga Á., 60.) – Csontos, Frimpong, Otigba (Skvarka, 46.), Heister – Vécsei, Somália – Ramadan, Lodico, Szánthó (Zubkov, 82.) – Sihnevich. Vezetőedző: Sergii Rebrov.

Mezőkövesd Zsóry FC: Ryabenko – Varjas Z. (Tóth D., 57.), Eperjesi, Varjas L., Silye – Meskhi – Pekár, Nagy D., Vajda – Takács T., Dragóner. Vezetőedző: Kuttor Attila.

Gólszerző: Pekár (0–1) a 49. percben.


Ferencvárosi TC vs. Mezőkövesd Zsóry FC 1–1 (0–1)

Budapest, népligeti sportközpont, zárt kapuk mögött. V.: Antal P. (egyedül).

Ferencvárosi TC: Dibusz – Lovrencsics, Botka, Blazic, Civic – Sigér, Kharatin – Zubkov (Skvarka, 46.), Isael (Szánthó, 84.), Tokmac – Boli. Vezetőedző: Sergii Rebrov.

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Farkas D., Pillár (Szeles, 46.), Nesterov, Vadnai – Karnitski – Cseri, Berecz, Besirovic – Zivzivadze, Jurina (Torvund, 46.). Vezetőedző: Kuttor Attila.

Gólszerző: Cseri (0–1) a 29., Kharatin 11-esből (1–1) az 56. percben.

(A borítóképen: Silye a nyertesen játszott)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!