rali

2020.02.07. 09:00

Igen bőséges az idei ralis program

Elkészült a szakág versenynaptára, amely nyolc első osztályú futamot tartalmaz a 2020-as esztendőre.

Marosréti Ervin

Hadik András a tavalyi ezüstérem után már az új szezonra készül

Forrás: ÉM

Egerben, Miskolcon, Ózdon és a Zemplénben. Megyékben három, szűkebb régiónkban pedig négy magyar ralibajnoki futam lesz a 2020-as esztendőben. Csakúgy, mint tavaly. A szakág nyilvánosságra hozta az idei versenynaptárt, amely a helyszíneket és az időpontokat tekintve is tartalmaz némi változást az egy évvel ezelőttihez képest. Abban nem, hogy március végén a hevesi megyeszékhelyen kezdődik a sorozat, viszont a Miskolc Rallye április utolsó hétvégéjéről egy héttel korábbra került.

Foglalt a stadion

– Az előzetesen megadott időpontban a DVTK-stadion foglalt, márpedig ismét az egyesülettel közösen kívánjuk a miskolci futamot tető alá hozni – fogalmazott Adamovits Márk főszervező. – A felnőtt futballcsapat azon a hétvégén a Puskás Akadémiával játszik hazai bajnokit, így a kiszolgálóhelyiségeket sem használhatnánk. Ezért a szakággal közösen úgy döntöttünk, hogy egy héttel hamarabb lesz a miskolci versenyhétvége.

Mint ahogyan az Ózd-Salgó Rallye is korábban lesz. Nem augusztus utolsó harmadában, hanem már május végén. A borsodi–nógrádi verseny annak a szombathelyi hétvégének az időpontjára került, amelyet tavaly nem tudtak megrendezni. Ebből is látszik, hogy a hazai ralibajnokság első részében a sportágnak a környéken élő kedvelői el lesznek kényeztetve, hiszen az egri szezonnyitó után Miskolcon és Ózdon folytatódik a sorozat.

Novemberben ERC

Az esztendő középső részében az ország távolabbi pontjaira látogat a karaván, hogy aztán a nyíregyházi ERC-futammal zárják le az idei évet. Ennek a kiemelt versenynek a pályáit ismét a Zemplénben jelölik majd ki.

– A versenynaptár tervezésekor ez volt a kiindulópont – árulta el Berényi Ákos szakágvezető. – Előbb az FIA készítette el az ERC naptárját, ahol a Rally Hungaryt november 6–8-a közé tették. Nekünk innentől lehetett a többi eseményt tervezni, természetesen úgy, hogy valamilyen szinten a hazánkban zajló többi nemzetközi autós hétvégét is figyelembe vettük. Bízom benne, hogy a sikeres, állandó rendezvényeink mellett olyan újdonságok is szerepelnek a programban, amelyek a versenyzőknek és a szurkolóknak is elnyerik majd a tetszését.

Rallye3

Nemcsak a nemzetközi és az első osztályú, valamint a Ral­lye2-es menetrend készült el, hanem a Rallye3 néven futó sorozatnak is nyilvánosságra hozták a menetrendjét. Ebből kiderül, hogy több első osztályú hétvégén az amatőrök is érintettek lesznek. Egerben és Ózdon közös futamot rendeznek, de a Kelet-Autósport egy parádsasvári hétvégét és egy Mátra Rallye-t is rendez a 2020-as esztendőben. Egyébként a Rallye3-ban országos szinten összesen 13 futamból áll majd a bajnokság.


A 2020-as versenynaptár

Március 27–29: Eger Rallye

Április 17–18: Miskolc Rallye

Május 22–24: Ózd–Salgó Rallye

Június 19–21: Mecsek Rallye

Július 11–12: Székesfehérvár–Veszprém Rallye

Augusztus 7–9: Zalaegerszeg Rallye

Október 10–11: Vértes Rallye

November 6-8: Rally Hungary, Nyíregyháza– Zemplén (ERC)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!