Kézilabda

2020.01.14. 18:30

Serdülők küzdöttek az emléktornán

A mögöttünk hagyott hétvégén tizenöt serdülőmérkőzést játszottak le az ózdi sportcsarnokban.

Marosréti Ervin

Jó mérkőzéseket játszottak a fiatalok

Fotó: Marosréti Ervin

Két nap alatt összesen tíz serdülő korú kézilabdacsapat küzdött egymással a hagyományos Bellér László Emléktornán. Az ózdiak egykori legendás játékosáról, edzőjéről elnevezett kupa színvonalas mérkőzéseket hozott. Szombaton a fiúk körmérkőzéses formában, vasárnap a lányok két csoportban, majd közvetlen helyosztókon döntötték el a helyezések sorsát. Januárban egyébként az ózdi sportcsarnokban szinte minden hétvége az utánpótlásé, hiszen az Ózdi KC és a Lóci DSE is igyekszik kihasználni az őszi és a tavaszi szezon közötti időszakot.

Kiemelt ellenfelekkel

Az ÓAM-Ózdi KC serdülőgárdája jelenleg a II. osztály negyedik helyén áll, ezért a csapat felkészülését szolgálta, hogy két kiemelt bajnokságban szereplő ellenféllel találkoztak.

– Még a téli felkészülés elején tartunk, de a fiúk az Eger és a Debrecen ellen is megtapasztalhatták, hogy tempóban és dinamikában milyen, ha magasabban jegyzett ellenféllel játszunk – mondta Ivády Csaba, az ÓAM-Ózdi KC edzője. – Örülök, hogy a DEAC ellen győzni tudtunk, így megszereztük a hazai torna második helyezését. Fontos, hogy emlékezzünk a régi nagy egyéniségeinkre. Bellér László nevét ez az esemény továbbviszi, így a mai fiatalok is tudhatják, hogy milyen sokat tett az ózdi kézilabdasportért.

A fiúk tornáját az egriek nyerték meg, akik két győzelem mellett egy döntetlent értek el. Az ÓAM-Ózdi KC lett a második, a Debreceni EAC a harmadik, a Kazincbarcika pedig a negyedik helyezést szerezte meg. Másnap a lányok folytatták, öt városból hat csapat érkezett az eseményre.

Megható a családnak

– Lényeges, hogy fejlődjön az ózdi utánpótlás, és a gyerekeink olyan ellenfelekkel is találkozzanak, akikkel a bajnoki idényben nem. A család számára rendkívül megható, hogy édesapám nevét egy folyamatosan fejlődő, egyre rangosabb esemény őrzi. Természetesen a szervezés során mi is igyekszünk segítséget nyújtani a két klubnak – nyilatkozta ifj. Bellér László. – Jó látni, hogy az ózdi egyesületek az esemény kapcsán egy irányba húznak, azon dolgoznak, hogy minden esztendőben valamiben előrelépjünk. A lányoknál ezúttal a DVSC két csapattal is érkezett, de Hajdúnánásról, Kazincbarcikáról, Alsózsolcáról is ellátogattak az eseményre, és természetesen a Lóci DSE korosztályos csapata is pályára lépett. A Loki egyik együttesét a 132-szeres válogatott, kétszeres EHF-kupa-győztes Csapó Erika irányította, aki elégedett volt a Bellér-emléktorna színvonalával.

Edződjön a korosztály

– Remek színvonalú és jól rendezett eseményen vehettünk részt a két csapatunkkal, amiért köszönettel tartozunk az ózdiaknak – fogalmazott a DVSC II. edzője. – A lányoknak is lényeges, hogy minél több ilyen és ehhez hasonló tornán edződjenek, mert ebben a korban már kell nekik a meccsterhelés. Sok ügyes játékos szerepel ebben a korosztályban nem csupán nálunk, hanem a többi csapatban is. Figyelnünk, vigyáznunk kell rájuk, hiszen néhány év múlva ez a korosztály akár már a felnőttcsapatokban is játszhat. Ebből a szempontból nagy a felelősségünk, aminek az edzőkollégákkal együtt igyekszünk megfelelni.


A Bellér László Emléktorna eredményei

Fiúk: ÓAM-Ózdi KC–Kazincbarcika 31–24, Eger SZSE–Debreceni EAC 19– 19, Eger SZSE–ÓAM-Ózdi KC 28–22, Debreceni EAC–Kazincbarcika 27–19, Debreceni EAC–ÓAM-Ózdi KC 24–29, Eger SZSE–Kazincbarcika 40–14.

A végeredmény: 1. Eger SZSE 5, 2. ÓAM-Ózdi KC 4, 3. Debreceni EAC 3, 4. Kazincbarcika 0 pont

Különdíjak: Legjobb kapus: Bakó Martin (Kazincbarcika). Gólkirály: Kovács László (ÓAM-Ózdi KC, 30 gól). Legjobb hazai játékos: Szabó Martin (ÓAM-Ózdi KC). Legjobb mezőnyjátékos: Bajzát Zsombor (Eger SZSE).

Lányok: A csoport: Lóci DSE–AKSC-Borsodi KA 23–24, DVSC II.–Lóci DSE 17–16, AKSC-Borsodi KA–DVSC II. 23–18. B csoport: Kazincbarcika–Hajdúnánás 21–26, DVSC III.–Kazincbarcika 28–26, Hajdúnánás–DVSC III. 23–17. 5–6. helyért: Lóci DSE–Kazincbarcika 21–28, 3–4. helyért: DVSC II.–DVSC III. 12–19, 1–2. helyért: AKSC-Borsodi KA– Hajdúnánás 18–20.

A végeredmény: 1. Hajdúnánás, 2. AKSC-Borsodi KA, 3. DVSC III., 4. DVSC II., 5. Kazincbarcika, 6. Lóci DSE.

Különdíjak: Legjobb kapus: Kiss Alina (DVSC II.). Legjobb mezőnyjátékos: Kónya Fanni (Hajdúnánás). Legjobb hazai játékos: Dobák Amina (Lóci DSE). Gólkirály: Ortó Réka (AKSC-Borsodi KA).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!