DVTK beharangozó

2019.11.23. 10:00

Ziccer, vezető gól kellene

Feczkó Tamás eltiltás miatt nem ülhet a kispadra, Pacsi Bálint látja el a feladatait a meccs során.

Berecz Csaba

Feczkó Tamás (fehérben) ma nem meccselhet a pálya szélén

Forrás: ÉM

Fotó:

A labdarúgó NB I. 13. fordulójában szombaton 19.30-tól Újpest FC – Diósgyőri VTK meccset rendeznek a fővárosban, a Vasas angyalföldi, Fáy utcai sporttelepén, ugyanis a a pályaválasztó klub otthonában, a játéktér felújítása zajlik, ezért ott nem nem lehet meccseket rendezni.

Kéthetes szünet után lépnek pályára a csapatok, az európai válogatottak kontinensbajnoki selejtezői miatt a múlt hét végén nem rendeztek bajnoki mérkőzéseket a hazai élvonalban. A DVTK ezt kihasználva szeretett volna felkészülési meccset játszani a vajdasági FC Backa Topola, vagyis a topolyai gárda ellen, de ezt a találkozót a piros-fehérek lemondták.

Vírus söpört

– Egy vírus söpört végig a csapaton, ami azzal kezdődött, hogy a két héttel ezelőtti, Honvéd elleni bajnokit megelőzően Korbély kiesett, a kispadra sem tudott leülni. Három játékos a válogatottaknál volt, Hasani a koszovóiaknál, Tóth Bence és Szűcs K. a magyar U21-eseknél, és a betegségek, és apróbb sérülések annyira sújtották a csapatot, hogy futsal létszámú edzéseket voltunk kénytelenek tartani – mondta Feczkó Tamás, a DVTK vezetőedzője. – De attól függetlenül, hogy az elmúlt időszakban nehézségekkel küzdöttünk, ezen a héten már csak az Újpest elleni bajnokival foglalkoztunk.

A lila-fehérekről szólva arról beszélt a diósgyőri szakvezető, hogy az újpestiek támadójátékának egyik fontos ismérve a sok beadás, amelynek többségével Feczesint keresik, és meglátása szerint fontos lesz, lehet, hogy ezeket hogyan tudják levédekezni. Feczkó Tamás arról is szót ejtett, hogy a statisztikák szerint a fővárosi csapat labdabirtokolásban a legjobb a honi mezőnyben, ebben a mutatóban felülmúlják a két magyar élcsapatot, a Ferencvárost és a Fehérvárt is, így az is fontos része lesz a mostani mérkőzésnek, hogy miként tudják a labdát birtokló ellenfelet hibázásra kényszeríteni, illetve, hogy mit kezdenek a megszerzett labdával.

2+1 eltiltott

A DVTK szakvezetőjével a legutóbbi meccsről, a Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra elveszett találkozóról is szót váltottunk.

– Több helyzetet kell kialakítanunk, mint legutóbb, mert ebben a Honvéd elleni meccs során nem voltunk jók, és az sem lesz mindegy, hogy az első adódó ziccerünket sikerül-e kihasználnunk. Ennek azért is van jelentősége, mert felforgatott védelemmel lépünk pályára, és ha mi szereznénk az első gólt, az jó hatással lehetne a csapat egészére, beleértve a hátsó alakzatot is – mondta Feczkó Tamás, aki arra a kérdésre, hogy miért lesz a védelem felforgatott, azt mondta, hogy Karan, ötödik sárga lapos eltiltása miatt biztosan nem szerepelhet, és a legutóbbi meccsen játszott védősorból is van olyan, akinek a játéka kisebb sérülés miatt kérdéses.

Karan mellett a Honvéd meccsen kiállított, és emiatt eltiltott Ivanovskira sem számíthat a DVTK, és nem mellékesen teljes egészében Feczkó Tamásra sem, ugyanis az edzőt is kiállították, és két meccses büntetésének első tételét tölti majd az Újpest ellen.

– A felkészítést, a meccs előtti taktikai megbeszélést ez nem érinti, de kétségtelen, hogy a mérkőzés előtt közvetlenül, és a szünetben sem lehetek bent az öltözőben. Erre való tekintettel például a lehetséges cseréket is átbeszéltük edzőkollégáimmal, igyekszünk minden helyzetre felkészülni – mondta Feczkó Tamás, aki viszont nem foglalhat helyet a kispadon. – Az edzői stábból Pacsi Bálint lesz az, aki ezen a meccsen és a jövő heti bajnokin, abban az időszakban, amíg nem lehetek a csapat közelében, ellátja az első számú edző feladatait.

Várható kezdő

A Diósgyőri VTK várható kezdőcsapata: Danilovic – Polgár, Brkovic, Tamás M., Vági – Iszlai, Márkvárt – Shestakov, Rui Pedro, Hasani – Prosser.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!