Aluinvent-DVTK

2019.11.27. 09:00

Szeretnének visszavágni a spanyoloknak

A diósgyőri női kosárlabdacsapat Európa Kupa mérkőzést játszik a szerdai napon.

Berecz Csaba

A piros-fehérek itthon nyújtózkodhatnak a győzelemért

Fotó: Bujdos Tibor

Szerdán 18.30-tól női kosárlabda Európa Kupa mérkőzést játszik a miskolci városi sportcsarnokban az Aluinvent-DVTK csapata. A piros-fehérek ellenfele a spanyol Cadi La Seu gárdája lesz. A két együttesnek, a fordított párosításban, a katalóniai városban, a legutóbbi nemzeti ünnepünkön lejátszott meccsét 22 ponttal a spanyolok nyerték (94-72). Egy olyan összecsapást fordítottak a maguk javára, ami előtt egész napon át utazott a DVTK, a meccsen pedig több diósgyőri játékos is kiválni kényszerült, sérülés miatt.

– Most nekik kellett megtenni a kétszeri buszozásos, reptéri átszállásos, több, mint 12 órán át tartó utazást. Ez egy hónapja számunkra is fárasztó volt, de a mérkőzés alakulásában ennek nem volt szerepe, és nem hiszem azt, hogy most is lenne – mondta Cziczás László, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője, aki így folytatta: – Sajnos, azon a meccsen abból adódtak problémáink, hogy a két stabil centerünket elveszítettük. Előbb Goree vált ki, azok után, hogy az első negyedben vezettünk, és úgy tűnt, hogy kézben tudjuk tartani a meccset. Sérülését követően nem csak az előnyünkből, hanem az önbizalmunkból is veszítettünk, olyan kosarakat kaptunk, amilyeneket nem szoktunk, támadásban pedig veszélytelenebbé váltunk. Amikor pedig Morrisonnak is el kellett hagynia a pályát, a viszonylag szoros, 10 ponton belülinek tűnő meccs, más irányt vett.

Nem komplett

Az elmondottak adták a kérdést, hogy mennyire lesz, lehet a kulcsa a mostani meccsnek a centerhelyzet, az itt nyújtott teljesítmények.

– Az említett játékosaink rendben vannak ugyan, de sajnos nem komplett a keretünk, Skoricra, akinek változatlanul nincs rendben a térde, és emiatt alig játszott a múlt szombati bajnokin, most sem számíthatunk – mondta a diósgyőri szakvezető. – Nagyon, nagyon szeretném már, ha eljuthatnánk oda, hogy mindenki egészséges, bevethető, mert korábban, még a tavalyi évadban volt ilyen. Az idei szezonban viszont sajnos még, és jó lenne, ha a balszerencse már továbbállna tőlünk. Ettől függetlenül a spanyol csapat ellen azon leszünk, hogy minél jobban adjuk elő a csapatjátékunkat. Szeretnénk megmutatni nekik hazai pályán, hogy többre vagyunk képesek annál, amit odakint láttak tőlünk. Gyakoroltuk támadásban és védekezésben is azokat az elemeket, amelyek eredményre vezethetnek. Ellenfelünknek vannak jó játékosai, de szeretnénk visszavágni nekik.

Vérszemet kapott

Felvetettük a szakvezetőnek, hogy a legutóbbi meccsükön, a Csata ellen, hazai környezetben 83-79-re megnyert bajnokinak a végjátékában volt egy kis lejtmenete, amiről a bajnokit követő sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, hogy megpróbálják megtalálni az okát.

– Akkor is azt mondtam, hogy a koncentrációval volt gond, ezt most is így látom – mondta Cziczás László. – A lányok a mérkőzés második felében csináltak egy jó periódust, nagyon keményen megdolgoztak azért, hogy jelentős különbség alakuljon ki a két együttes között, és tudat alatt az előny, és a hátralévő idő tekintetében úgy látták, hogy eldőlt az összecsapás. Aztán született egy-két rossz döntés, és mivel egy hazai topcsapat ellen játszottunk, ellenfelünk ezt kihasználta, vérszemet kapott, még jobban igyekeztek. Magunknak tettük nehézzé a végjátékot, de sikerült 4 pontot megőrizni az előnyből. A történeket átbeszéltük, remélem, ilyen lefelé tartó hullám nem sodor el minket egy ideig.

A célokról

A diósgyőri vezetőedzőtől megkérdeztük, hogy milyen céllal lépnek ma pályára, hogy a biztos továbbjutás jelentő első két hely egyikének megszerzését elérhetőnek tartja-e.

– A négyből négy meccset nyert Basket Landest legfeljebb úgy érhetnénk be pontszámban, ha odahaza kikapnának a Pécstől, de ennek nagyon kicsi az esélye – felelte Cziczás László. – A második hely eléréséhez, két 1 pontos siker elég lenne, de annyira nem szaladnék előre, hogy a mi lesz a jövő héten a francia együttes otthonában. A mostani ellenfenünk a spanyol bajnokságban edződik, és jó erőkből, de mint mondtam, szeretnénk visszavágni. Győzni akarunk, a legfontosabb az, hogy nyerjünk. Ha erre van esélyünk, akkor jöhet az, hogy minél nagyobb különbséggel. De nem a 22 pont lenullázása a cél, mert ha csak pár ponttal győznénk, akkor is maradna esélyünk a második hely megszerzésére.

Női kosárlabda EK, H-csoport állása

1. Basket Landes (francia) 4 4 – 282-250 8

2. Cadi La Seu (spanyol) 4 2 2 300-264 6

3. Aluinvent-DVTK 4 2 2 295-273 6

4. PEAC-Pécs 4 – 4 226-316 4

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!