VRCK

2019.11.25. 13:30

Izgalommentes, tükörsima siker

Továbbra is hibátlan a férfi röplabda NB I-ben a Vegyész: ezúttal hazai pályán a Pécset verték a sárga-kékek.

Marosréti Ervin

Bibók (szemben) üti a kettes vendégsáncot

Fotó: Bujdos Tibor

Semmi különleges dolog nem történt Kazincbarcikán. Csupán annyi, hogy vasárnap kora este tovább folytatódott a címvédő Vegyész RC győzelmi, és a bajnokságban sereghajtó Pécsi TE negatív sorozata. Vagyis a veretlen veretlen, a nyeretlen pedig nyeretlen maradt – az A-csoport 7. fordulója után is.

Jöttek a fiatalok

A sárga-kékeknél Csizmadia bokája rakoncátlankodott, ezért pihenőt kapott, még a meccskeretbe sem nevezték. Ellenben a fiatal Simkó Dánielre először számított kezdőként Marek Kardos. A Vegyész RC edzője tehát nem a levegőbe beszélt akkor, amikor a fiatalok nagyobb mértékű szerepeltetéséről beszélt. A borsodiak szakvezetője azonban így sem vállalt nagy kockázatot, mert a Vegyész esélyeshez méltóan röplabdázott a pécsiekkel szemben. A nyitó szettben hamar kialakult a nagy különbség, 9-2-nél a vendégek mestere kénytelen volt időt kérni.

Ezzel annyit értek el a látogatók, hogy valamelyest kizökkentették Páezéket a saját komfort zónájukból, és a hátrányukat is csökkenteni tudták. 10-7 után azonban minden visszaállt a megszokott kerékvágásba, a különbség pedig öt-hat pont körül állandósult. Páez jól mozgatta a csapatát, a támadások befejezésénél többször is Blázsovicsot, majd Bragát keresték. A barcikaiak kényük, kedvük szerint gyakorolhattak, a Pécs ugyanis csupán tisztes távolságból követte őket. Az első részsiker szűk húsz perc alatt, 25-15-re született meg.

Ugyanúgy a folytatásban

A második szettben a hazaiaknál Juhász és Bibók érkezett, a játék képében viszont semmi változás nem történt. Már az első pontokról kezdve látszott az óriási különbség a felek között. 6-1-el nyitott a Vegyész, 8-1-nél pedig ismét jött a vendég időkérés. Blázsovicsék azonban szerették volna minél hamarabb kipipálni ezt a feladatot, ezért a folytatásban sem vették könnyelműen a mérkőzést. 16-4-nél már tetemes volt a borsodiak előnye, izgalom helyett Bibók szép megmozdulásai után tapsolhattak a hazai szurkolók. Utána pedig azt látták a drukkerek, hogy a Pécs még a tízből sem jött ki, a Vegyész pedig máris 2:0-ra vezetett.

Megerőltetés nélkül

1-0, 3-1, 6-2, 8-3. Ebből az eredménysorból is látszik, hogy a Pécs csak elvétve tudott közbeszólni. Hiába igyekeztek a látogatók, még megszorítani sem tudták a címvédőt. Cseréjük nem volt, az időkérési lehetőségeket hamar kihasználták, innentől kezdve pedig csak a különbség volt kérdéses. A Barcikának végül egy órára sem volt szüksége ahhoz, hogy hozza a kötelezőt. A hajrában még egy debütáló játékost, Földes Dánielt is köszönthették a drukkerek. A harmadik játszmát is 25-8-ra nyerték Kardos-legényei, ezzel pedig a mérkőzést megerőltetés nélkül, simán 3:0-ra.

A Vegyész RC-re szerdán este már nemzetközi fellépés vár. A könnyen megnyert vasárnapi bajnoki után a török Tokat Belediye Plevne ellen jóval nehezebb feladat vár a sárga-kékekre. A Challenge Kupa selejtezőjének első párharcát ugyanis a törökök nyerték 3:0-ra. A Barcika a 19 órakor kezdődő mérkőzésen javíthat hazai körülmények között.

Jegyzőkönyv: Vegyész RC Kazincbarcika – Pécsi TE-PEAC 3:0 (15, 8, 8)

Kazincbarcika, 400 néző. V.: Halász E., Tillmann.

Vegyész RC Kazincbarcika: Páez 3, Péter M. 4, Blázsovics P. 9, Braga 5, Árva 11, Simkó D. 2. Csere: Dudás T. (liberó), Juhász 6, Bibók B. 8, Földes D. 1. Vezetőedző: Marek Kardos.

Pécsi TE-PEAC: Takács 5, Kecskés 3, Dhari 2, Várbíró 6, Szabó G. 8, Bene G. Csere: Kaszás (liberó). Vezetőedző: Gyöngyösi Zoltán.

Marek Kardos: – Örülünk a győzelemnek, és annak, hogy megtartottuk a veretlenséget. Néhány fiatal is lehetőséget kaphatott hazai pályán, innentől kezdve viszont a nemzetközi feladatunkra koncentrálunk.

Gyöngyösi Zoltán: – Ha megnézzük, hogy a két csapat mennyi munkát tesz bele ebbe a sportba, akkor ennek a különbségnek kellett kijönnie. Ettől függetlenül igyekeztünk a hazaiak dolgát megnehezíteni. Az első két játszmában ez úgy ahogy sikerült, a harmadikban viszont már nem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!