Aluinvent-DVTK

2019.10.17. 11:00

Győztes hazai rajt az Európa Kupában

A diósgyőri női kosárlabdacsapat magyar együttest páholt el a nemzetközi porondon.

Berecz Csaba

A piros-fehérek óriási fölényben játszottak és simán nyertek

Fotó: Ádám János

A női kosárlabda Európa Kupa H-csoportjának 1. fordulójában az Aluinvent-DVTK együttese a PEAC-Pécs csapatát fogadta szerdán a miskolci városi sportcsarnokban.

A mérkőzés előtt a rendező klub hangosbemondón keresztül, a közönség pedig tapssal köszöntötte Veres Pált, Miskolc Megyei Jogú Város vasárnap megválasztott új polgármesterét, akinek városvezetőként ez a kosárlabda mérkőzés volt az első nyilvános programja.

Vendég góllal

Vendég góllal indult a meccs, Wentzel duplájára Goree válaszolt faultos kosárral, majd Morrison következett. Innentől az 5. percig a hazai csapat után kellett kapaszkodniuk a baranyaiaknak, ám 9-9-nél Szabó F. két büntetőjével ismét a fekete-fehérek vezettek. Ezt követően először cserélt a diósgyőri szakvezető, irányítóposzton Medgyessyt váltotta Szűcs R., majd nem sokkal később Kányási és Kiss A. is bejött a kispadról. Nem csak a DVTK edzője, hanem a túloldalon kollégája is nyolc emberes rotációt alkalmazott, és utóbbi, amikor Szűcs R. a 9. percben bevágott egy középtávolit, időt kért (17-13). A negyed végén még Morrison volt eredményes, így lett 5 egység a két fél között (19-14).

A második menet elején nem sziporkázott különösebben egyik csapat sem, Kiss A. centergólja után a pécsiek trénere kért időt, nehogy ellépjen a hazai együttes (25-19). Ezt követően ,,lefagytak” a csapatok, közel 3 percen át egyik oldalon sem sikerült a gyűrűbe találni, a csendet Szűcs R. palánk alóli találta törte meg. A 17. minutában, sérülése miatti több hónapos kihagyása után ismét pályára lépett Katona Szidónia, aki részese lett a DVTK javuló támadójátékának: előbb Kiss A. duplája után 10 egység lett a csapatok között, a játékrész végén pedig Kányási triplája után vendég időkérés volt műsoron (32-19). De ez sem segített rajtuk, a lendületbe jött fehér mezesek ellen ebben a játékrészben mindössze 7 pontra voltak képesek a pécsiek, akik több mint hét percen át nem tudtak a gyűrűbe találni (36-21).

Fordulás után

Morrison a harmadik negyedben is folyamatosan gyártotta a pontokat, és amikor 18-hoz ért a termelésben, a pécsiek pauzáért folyamodtak (47-28). A meccs sokkal inkább volt küzdelmes, sem mint szemet gyönyörködtető, a hazai csapat szépen haladt a győzelem felé vezető úton, és úgy tűnt, hogy e közben mintha tartalékolnának a hétvégi, Zalaegerszeg elleni idegenbeli bajnokira. A 28. percben Kiss A. szerzett egy erőtől duzzadó centergólt, amivel közte húsz lett (54-34), a játékrész végén pedig Szűcs R. javított a hazaiak addigi gyenge büntetőstatisztikáján (56-36).

 

A záró negyedben is széles rotációval játszott a Diósgyőr, a sérült Zele nélkül is. A pécsiek játékában ekkoriban sok volt fault, Bravard ki is pontozódott a 35. percben, de ennek túl nagy jelentősége már nem volt, mert a meccs régen eldőlt. Négy perccel a vége előtt Skoric duplája után még időt kért a PEAC (68-41), és ez arra jó volt, hogy ne legyen harminc egység a két csapat között (75-47).


Jegyzőkönyv

Aluinvent-DVTK – PEAC-Pécs 75-47 (19-14, 17-7, 20-15, 19-11)

Miskolc, 800 néző. V.: Rohacky (osztrák), Dotsenko (ukrán), Chrakowiecki (lengyel).

Aluinvent-DVTK: Medgyessy (3/3), Pusztai (6), Skoric (10), GOREE (14), MORRISON (18). Csere: SZŰCS R. (11/3), Kányási (5/3), Kiss A. (8), Katona (-). Vezetőedző: Cziczás László.

PEAC-Pécs: Szabó F. (4), WENTZEL (15/3), Gémes-Sarok (-), Bravard (10/6), Udodenko (13/6). Csere: Horobets (-), Hegedűs J. (1), Kaposi (2), Sánta (-), Ruják (2). Vezetőedző: Meszlényi Róbert.

Kipontozódott: Bravard a 35. percben.

Cziczás László: – Az volt a legfontosabb a meccs előtt, hogy megfelelő komolysággal vegyük a meccset, és a lányok maximálisan betartották, amit megbeszéltünk, megérdemelten nyertük meg ezt a mérkőzést.

Meszlényi Róbert: – Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, nincs irányítónk, két hete megsérült. Rossz szériában vagyunk, az elmúlt időszakban a Szekszárd, Győr, és most a Diósgyőr is legyőzött minket, ezek a csapatok 15 ponttal normál felállásban is jobbak nálunk. Építkeznünk kellene, de elég rosszul nézett ki ez a meccs is. Tizenöt percig tudunk úgy játszani, hogy a kényszer irányítóval partiban vagyunk, utána elfogy minden, és mindenki. Nagyon nehéz így játszani, hogy a játékosok elveszítik a ritmusukat, és nincs, aki visszaterelje őket a jó irányba. Nagyon remélem, hogy az új irányítónkkal szombaton már más arcunkat fogjuk tudni mutatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!