Aluinvent-DVTK

2019.10.31. 11:00

Az utolsó másodperces triplával

Magas színvonalú, izgalmas meccsen drámai végjáték döntött a vendégek javára.

Berecz Csaba

Walker-Kimbrough (a labdával) sok fontos pontot szerzett, de ez tegnap kevés volt

Fotó: Ádám János

A női kosárlabda Európa-kupa csoportkörében, a H jelű kvartett 3. fordulójában tegnap este a francia Basket Landes gárdáját fogadta az Aluinvent-DVTK csapata a miskolci városi sportcsarnokban. A gallok két győzelemmel, a spanyol Cadi La Seu és a PEAC-Pécs elleni sikerrel a hátuk mögött érkezetek meg a katalánoktól vereséget szenvedett, a mecsekieket pedig legyőző diósgyőriek elleni találkozóra.

A hazai együttesből már a bemelegítéskor is hiányzott az irányító Medgyessy, aki sérülés miatt nem tudott pályára lépni. Az Ek-meccsre készülődők között viszont ott volt a piros-fehérek két centere, Morrison és Goree azok után, hogy egy hete, az előző nemzetközi kupatalálkozón bokasérülés miatt kiestek, és ezért a múlt szombati, Vasas elleni bajnokit ki kellett hagyniuk.

Fordulatos

A hazai együttes irányítóposzton Szűcs R.-rel kezdett, akinek Walker-Kimbrough segített be, a másik oldalon ugyanezt a melót egy rettentően rutinos duó, a Dumerc–Suarez-kettős „tolta”. A ­meccs elején a DVTK vezetgetett, de Gaye centerhelyről kétszer is egyenlített, majd Hejdova triplájával már a vendégeknél volt az előny (4–7). Lendületesek, gyorsak voltak a franciák, 7–11 után Morrison faultos kosarával zárkózott a Diósgyőr, aztán Zele triplával egyenlített; a 9. percben pedig Pusztai büntetőivel a vezetést is visszavették a piros-fehérek (15–13). Részben annak köszönhetően, hogy túlrotálta csapatát a francia edzőnő. De amikor visszatért a padról a Dumerc–Suarez-kettős, újabb fordulat jött (15–17).

A második menet elején kifelé pattantak a gyűrűről a hazai dobások, de Goree végül egyenlített, majd amikor Kányási bevágott egy hármast, francia időkérés következett (20–17). A pauza után ütős ötöst küldött vissza a vendégtréner, és Pusztai szép hármasa, majd labdaszerzést követő ziccerpassza után, amit Walker-Kimbrough értékesített, Dumerc egy trojkával egalizált (29–29). A 18. minutában Ayim palánk alólijával vette vissza az előnyt a Basket Landes, majd amikor utóbbi kosaras néhány másodperccel később is betalált, hazai időkérés jött (31–35). A negyed hajrájában Walker-Kim­brough hármasával újfent a DVTK vezetett (36–35), ám a folytatásban Ayim az ötödik akciógólját is megszerezte (36–37).

Dumerc és triplák

A térfélcserét követően Gaye centergólja után Dumerc középtávolról talált be, majd ugyanő két büntetőt jegyzett (36–43). Morrison hármasa egy 0–8-s szériát zárt le, de aztán megint Dumerc volt műsoron, három büntetővel (39–46). A folytatásban a Diósgyőr bár igyekezett, három pontnál nem tudott beljebb kerülni, 47–50 után például azért nem, mert Paget behúzott egy hármast. A 30. perc viszont újabb fordulatot hozott: Walker-Kimbrough dobott egy triplát, majd a dudaszó pillanatában Morrison vágott be egy hármast (56–55), csapata nyolcadik ilyen gólját jegyezve.

A záró negyedben a harmadik perc végén született az első gól, Ayim révén. Erre Zele góllal válaszolt, a francia tréner pedig időkéréssel (58–57). Hejdova hármasa után Morrison büntetőből egyenlített, aztán Walker-Kimbrough sima gólja következett (62–60). A folytatásban a színvonalas, remek összecsapáson zsinórban hat vendégpont jött, és 217 másodperccel a vége előtt a DVTK-időkérés. A drámai végjátékban a hazaiak Walker-Kimbrough révén újra előnyhöz jutottak (68–67), majd Gaye duplája után Suarez követett el sportszerűtlen hibát Walker-Kimbrough ellen. A sértett két büntetője célba ért, és 38 másodperc volt hátra, amikor 70–69-nél hazai idő jött. Három másodperccel a vége előtt Goree egy büntetőt dobott be, a franciák pedig az utolsó támadásukat hárompontosra játszották ki, és ezt a higgadt Hejdova beverte (71–72).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!