Atlétika

2019.09.11. 18:00

Többen zártak a legjobb hat között a csapatbajnokságon

Székesfehérváron döntőzött a hét végén a miskolci atlétikacsapat.

Molnár István

Nemes Rita

Forrás: ÉM

A tizenkét legjobb honi klub csapott össze az elmúlt hét végén Székesfehérváron, ahol az idei felnőtt csapatbajnoki finálét rendezték meg. A döntőnek részese volt a Miskolci Sportiskola-Tiszaújvárosi SC együttese is, amely 17 fővel (Török Gergely, Nemes Rita, Tóth Anna, Iván Zsombor, Zákányi Panna, Bacsa Fanni, Papp Dorina, Kucsma Bence, ifj. Tigyi József, Kovács Tamara, Schein Péter, Pintér Erik, Dublinszki István, Monoki Benjámin, Szolnoki Szabolcs, Farkas Balázs, Kiss Csaba) képviselte a borsodi színeket. A kétnapos megmérettetést követően a Budapesti Honvéd Sportegyesület csapata bizonyult a legjobbnak, míg a borsodiak a 12., utolsó helyen zárták a viadalt.

A serdülők nyolcadikak

– Amit tudtak, azt hozzátették, hozták a versenyzőink ezen a csb-n, ha teljesen komplett csapattal mentünk volna, akkor lehet, hogy egy-két hellyel előrébb zárunk – mondta lapunknak Tigyi József szakosztályvezető. – Többen végeztek a számukban az első hatban, kiemelendő Török Gergely második helye, és 208 centimétere férfi magasugrásban, ugyanis még csupán ifjúsági korú. Nemes Rita női magas­ugrásban lett harmadik 1,65 méterrel, távolugrásban ötödik 601 centiméterrel és gerelyhajításban is ötödik 45,61 méterrel. Női 100 méter gáton Tóth Anna szintén ebben a pozícióban érkezett a célba, 14.63-mal, megelőzve Bacsa Fannit, aki 15.15 másodpercet futott. Férfi hármasugrásban Iván Zsombor 14.40 métert ugrott, amely ugyancsak az 5. helyhez volt elegendő, miként Zákányi Panna 11:45.72 perce 3000 méter akadályon. Különben Székesfehérváron, a hét végén a serdülő csapatbajnokságot is lebonyolították, azon a 8. lett a szakosztályunk. A magyar bajnoki versenyrendszer ezzel véget ért, azonban egyéb viadalok még várnak az atlétáinkra, például egy serdülő válogatottviadalon, Szlovéniában is lesz sportolónk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!