Megyei II

2019.09.06. 09:00

Tizenhat gól a negyediken

A hét végi fordulóban kiütéses győzelmet aratott a Szerencs VSE megyei II. osztályú labdarúgócsapata.

Harc a labdáért a tavasszal játszott Bükkzsérc–Szerencs megyei I. osztályú meccsen (a szerencsiek kék-feketében)

Forrás: ÉM

A Kelet csoport 4. fordulója keretében a szerencsiek 16–0-ra verték a Megyaszót, és ilyenre történetük során nemigen volt korábban példa. Az előző szezonban a megyei elitben szerepelt szerencsiek még a levegőt is „elszívták” a vendégek elől: nyolc játékosuk talált a kapuba, és három találatuk büntetőből esett.

Mindig a következőre

– A nyáron vettem át a gárdát, és nyomban leszögeztem a futballfilozófiámat: mindig a következő meccsre gondolunk, rendre azt akarjuk megnyerni – közölte Halász Zsolt, az SZVSE edzője. – Nem gondolkozunk helyezésekben vagy feljutásban, a szereplésünk úgyis adja magát, azaz majd meglátjuk, hogy mire visszük. A legutóbbi keretünk döntő része együtt maradt, hárman vagy négyen távoztak, ezen a sorozaton a helyükre kell beépítenem a tehetséges fiatalokat.

Arra a kérdésre, hogy milyen tulajdonságok érvényre juttatásával gázolták el a megyaszóiakat, a tréner így felelt:

– Elsősorban az erőnlétünkkel. Hetente kétszer, szerdán és pénteken gyakorolunk, és a foglalkozásainkon a több mint húszas keretünkből tizennyolcan mindig megjelennek. A labdarúgásban sokat számít az elvégzett munka, az a gárda pedig, amelyiknek van kondija, bármit elérhet. Persze nem értékeljük túl ezt a sikert, a megyei kettő Kelet mezőnyében megítélésünk szerint hét-nyolc erős együttes szerepel, és hol van még a bajnokság vége.

A szerencsiek az ötödik fordulóban máris vizsgáznak: vasárnap Tokajba utaznak.

– A következő fellépésünk rangadó lesz, méghozzá a javából – folytatta Halász Zsolt. – Háromesélyes kilencven perc elé nézünk, a végén az a csapat fog örülni, amelynek tagjai jobban koncentrálnak, és értékesítik helyzeteiket. Egészen biztosan nagyon sokan lesznek a Tisza-parti pályán, ahol már évekkel ezelőtt is százak drukkoltak, ha a Tokaj és a Szerencs csapott össze.

Pálházát fogadják

A megyaszóiakat természetesen nagyon rosszul érintette, hogy tizenhatszor rezdült a hálójuk, de kudarcukról egy szóval sem mondták azt, hogy számukra eljött a világ vége…

– Négy meghatározó játékosunk hiányzott, ez volt a kiütéses vereségünk egyik oka – szögezte le Bodnár Zsolt, a vendégek szakvezetője, majd hozzátette: – A másik „sír­ásónk” tényleg ez erőnlétbeli különbség volt, ebben egyetértek Halász Zsolt kollégámmal. A napokban igazoltunk két labdarúgót, ők már Szerencsen is szerepet kaptak, de idő kell ahhoz, hogy csapatunk összeálljon. Délibábot természetesen nem kergetünk, célunk a bennmaradás kiharcolása. Az előttünk álló fordulóban a Pálházát fogadjuk, máris itt a lehetőség a javításra.


Csereként négyszer

A csereként beállt játékosok ritkán szoktak négy góllal „hálát” adni. Szerencsen ez történt: a hamarosan 24 éves Lakatos Istvánt – aki korábban Tokajban is szerepelt – a 46. percben küldte pályára az edzője, és ezek után az 50., a 60., a 68. és a 76. percben volt eredményes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!