MEAFC-Miskolc

2019.08.08. 14:30

Két új fiú és tíz továbbálló

A MEAFC-Miskolc 13 kosarassal kezdte meg a felkészülést, és még 4 játékosra várnak.

Berecz Csaba

MEAFC edzés az Egyetemi körcsarnokban

Fotó: Kozma István

A MEAFC-Miskolc férfi-kosárlabdacsapata hétfőn megkezdte a felkészülést az NB I./B Piros csoportjának küzdelmeire. A 14 csapatos másodosztályban az 1. fordulót szeptember 15-én játsszák a csapatok, és mivel a sorsolását is elkészítették már a szövetségben, így tudható, hogy a kék-sárgák hazai környezetben, a BKG-Príma Akadémia ellen kezdenek, egy átalakult kerettel.

Thornton is

– Kezdem azokkal, akik maradtak: a tavalyi alapemberek közül Takács Dániel, Homoki Donát, Tóth Bence, Béres Dávid és Lippai Szabolcs folytatja a munkát Drahos Gábor vezetőedzővel – nyilatkozta az Észak-Magyarország megkeresésére dr. Fazekas Csaba, a MEAFC-Miskolc szakosztályvezetője. – Szintén fontos része volt a tavalyi keretünknek az amerikai légiós Austin Thornton, aki a mostani évadban is minket erősít, ugyanis sikerült vele megállapodnunk a folytatásról, és ennek eredményeként augusztus 20-án érkezik vissza Magyarországra. A felsoroltakon kívül a saját nevelésű játékosaink közül a felnőttkerettel készül Pap Arion, Gadus Fábián, Hartman Ákos, Szőke Gábor és Orliczki Márton. Csakúgy, mint a nem olyan régen Szerencsről leigazolt fiatal, Asszú Márton. És ha már róla esett szó: volt klubjából, vagyis Szerencsről a jövő héten további két fiatal, Sándor Bence és Vecser Milán is csatlakozik majd a keretünkhöz. Ezenkívül a sérülése miatti hosszú kihagyása után a visszatérésre készülő Galló Márkra még ugyan vár egy mandulaműtét, de ha ezen túl lesz, akkor a megbeszéltek szerint edzésre jelentkezik.

Debrecenből

A tavalyi évadban az NB I./B Piros csoportjában a 9. helyen végzett együttes kerete két új játékossal, egy testvérpárral bővül.

 

– Kozák Márton és Kozák Bertalan személyében Debrecenből két motivált fiatal kosárlabdázó csatlakozott hozzánk – mondta a szakosztályvezető. – Az a közös bennük, hogy mindketten sikeres szezonon vannak túl, hiszen a DEAC színeiben nemcsak az U20-as döntőn, de a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban is megszerezték az ezüstérmet. Az idősebb fiú, az 1998-as születésű Márton tagja volt a Debrecen NB I./A csoportos keretének is, és bár mindketten alapemberek voltak az NB I./B Zöld csoportjában a 8. helyen végzett csapatnak, nagyobb kihívást keresve végül hozzánk igazoltak.

A MEAFC-Miskolc kosarasainak vezetője arról is beszélt, hogy reményei szerint az előző szezonban beugróknak, Szögi Ádámnak, valamint a szakvezetőnek, Drahos Gábornak és saját magának nem kell pályára lépnie az új szezonban, annak ellenére, hogy a távozók listája elég sok nevet tartalmaz.

– Tóth Viktor, aki a tavalyi szezonban megsérült, nem folytatja nálunk, de azt nem tudom, hogy másik csapatban játszik-e majd. Úgy tűnik, Szepesi Szabolcs nem, ugyanis ő arról tájékoztatott minket, hogy a civil életét helyezi előtérbe. Szanyi Róbert Salgótarjánba igazolt, Orliczki Bence Tiszaújvárosba, Brúgós Olivér Nyíregyházára, míg Kopasz Márton a TF-ben folytatja pályafutását – sorolta dr. Fazekas Csaba. – A saját nevelésű, 18 éves Orliczki Mátyás a tervei szerint munkát vállal, és e mellett nem akar nálunk kosárlabdázni. Úgy tűnik, hogy kortársa, Marton Domonkos sem velünk képzeli el a jövőjét. A 19 éves Gonda Zsombor a hírek szerint külföldön szeretné kipróbálni magát, a 16 esztendős, nagy tehetségnek tartott fiatal játékos Takács Zsolt pedig családja bejelentése szerint Szombathelyre költözik, mert az egyik szülője ott kapott állást. Mindezek ismeretében nem lennénk meglepve, ha a szezon előtt a Falco csapata kérné az átigazolását.


NB I./B Piros csoport

A férfi kosárlabda NB I./B Piros csoport 2019/20-as évadjának mezőnye: Bajai Bácska FKE, Nyíregyháza Blue Sharks, MTK Elite Basket, TF-Budapest, Salgótarjáni KSE, Vasas Akadémia, Pécsi VSK-Kronosz Kiadó, Nagykőrösi Sólymok KE, MAFC, HOYA-Pannon Egyetem Veszprém, MEAFC-Miskolc, BKG-Príma Akadémia, Budafoki MTE, Budapesti Honvéd SE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!