KBSC

2019.08.28. 19:00

KBSC: Októberben már hazai pályán

A Gyirmót ellen tervezték, de talán már a Haladás ellen otthonában játszhat a KBSC.

Molnár István

Kedden kezdték lerakni a füvet a pályára

Fotó: Kozma István

Amint arról már többször is beszámoltunk: Kazincbarcikán, az Akácfa úti sporttelepen hónapok óta zajlik a stadionrekonstrukció, melynek keretén belül egy új labdarúgó-stadion épül az úgynevezett régi „felső pálya” helyén. Az első ütem a végéhez közeledik, amelynek keretén belül megépült egy közel ezer ülőhellyel rendelkező hosszanti fedett lelátó a hazai drukkerek számára, és egy kétszáz főt befogadni képes vendégszektor, az ezekhez kapcsolódó kiszolgálólétesítményekkel, beléptetőrendszerrel, parkolókkal, illetve szerepel(t) a munkák között területrendezés is.

A héten teszik a füvet

Gulyás Tibor, a KBSC FC Kft. ügyvezetője lapunk érdeklődésére az alábbiakat mondta el.

 

– Szerettük volna, ha picivel hamarabb elkészül ez a beruházás, de sajnos az időjárás is beleszólt a munkákba – közölte a gazdasági társaság irányítója. – Ami még hátra van: a héten kerül rá a fű a pályára, amelyet legalább egy hónapot pihentetni kell, tehát csak ezt követően rendezhetünk rajta mérkőzést, valamint azt követően, amikor befejeződött a használatbavételi eljárás. Egyébként nemrégiben, augusztus közepén volt a létesítményben hatósági bejárás, amelyen a Magyar Labdarúgó-szövetség képviselője is jelen volt. Itt elhangzottak még, hogy milyen feladatokat kell elvégezni, s ha ezek megtörténnek, akkor nem lesz akadálya annak, hogy meccset rendezzünk. A mi elképzeléseink szerint, ha minden jól megy, akkor október 20-án a Gyirmót FC Győr elleni találkozóval térnénk haza, de lehet, hogy már október 6-án a Szombathelyi Haladás ellen a saját környezetünkben léphetünk pályára. Ezen találkozónk egyelőre a vasi megyeszékhelyre van kiírva, de biztos, hogy pályaválasztó csere lesz, ugyanis a Haladás stadionjában akkor az U17-es női válogatott fog Eb-selejtezőt játszani.

Még az idén folytatnák

Gulyás Tibor az alábbiakat is hozzáfűzte:

– Ezúton is köszönjük a putnoki egyesület vendéglátását, mindent igyekeztek és igyekeznek biztosítani, de szeretnénk már hazai környezetben, hazai közönség előtt játszani – fogalmazott a barcikai NB II.-es futballcsapat ügyvezetője. – A stadion ezzel még nem lesz kész, hiszen sor kerül majd egy második ütemre is. Ebben a részben szerepel a különböző irodákkal, öltözőkkel ellátott főépület rekonstrukciója, egy VIP- és egy kisebb lelátóval, amelyen mintegy 300 fő férhet el, további parkolók kialakítása, és területrendezés. Ennek a költségvetése nagyjából 1,5 milliárd forint. A közbeszerzési kiírás folyamatban van, itt az önerő egyelőre nem áll rendelkezésre, de reméljük, hogy hamarosan ez is rendben lesz, és még az ősszel megindulhat ennek a szakasznak a kivitelezése is. Ezen szakaszt azonban megelőzi a harmadik ütem, amelyben szerepel többek között a pályafűtés kiépítése – amely 2020-tól kötelező licenc­elem lesz –, illetve a világítás, 900 lux fényerővel. Előbbi már zajlik, reméljük, hogy az utóbbi is rövidesen elkészül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!