Edelény

2019.08.29. 19:30

Éjjel futottak Edelényben

A napokban kocogással tisztelegtek a gátakon védekezők munkája előtt.

Kolodzey Tamás

Az ÁRPA-fesztiválon szervezett esemény ötlete azon fiatalok fejéből pattant ki, akik hosszú évek óta minden nyáron tisztelegnek a 2010-es edelényi árvíz idején a gáton védekező több ezer ember tevékenysége előtt.

Könnyed tempóban

– Idén először gyülekeztek a futók az egyik belvárosi kisvendéglő udvarán, majd félre­tették a versenyjelleget, és beszélgetős, könnyed tempóban négy kilométert kocogtak a városon keresztül – mondta Loj Balázs alpolgármester. – Érintették a Kastélyszigetet, a Malomszög, az István király és a Mátyás király utcákat, majd a kastély előtt visszatértek a rajthelyre. A baráti hangulatú közösségi futásban, az útvonal kijelölésében a szervezők az Edelényi Futók Egyesületétől kértek és kaptak hasznos tanácsokat.

Edelényben a futásnak nagy hagyományai vannak: szeptember 21-én huszonkilencedszer tartják a Bódva-völgyi Maratont. Erre szeptember 1-ig lehet nevezni a www.edelényifutok.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!