Aluinvent-DVTK

2019.06.19. 09:00

Ősszel az Euroligában indulhat a Diósgyőr

Július 23-án tartják a női nemzetközi kupák, az Euroliga és az Európa Kupa sorsolását.

Az MKOSZ támogatja az Aluinvent-DVTK nevezését az Euroliga 2019/2020. évi szezonjára

Fotó: Bujdos Tibor

Az MKOSZ elnöksége kedden határozott arról, hogy – a jelentkezéshez elengedhetetlen szándéknyi­latkozat és az előnevezés mi­nősítéséhez szükséges dokumentáció benyújtása után – támogatja az Aluinvent-DVTK nevezését az Euroliga 2019/2020. évi szezonjára. A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség, a FIBA felé a nevezés benyújtására és a szükséges díjak befizetésére július 8-ig van lehetőség. Mind az Euroliga, mind pedig az Európa Kupa sorsolását július 23-án tartják Münchenben. Az Euroligában Magyarországot az Aluinvent DVTK-n kívül (amely még sosem vett részt a sorozatban, és a selejtezőben kezd) a Sopron Basket csapata képviseli, akik biztos résztvevői a csoportkörnek, míg az Európa Kupába a Győr, a Szekszárd, a Cegléd és a Pécs nyújthat be nevezést.

Nem történt változás

A két sorozat lebonyolításában nem történt változás a tavalyi kiíráshoz képest, ami azt jelenti, hogy ha a DVTK sikerrel veszi az Euroliga selejtezőt, akkor a 16 csapatos mezőnyben, az egyik csoportban 14 meccset játszik majd, ha viszont alulmarad az oda-visszavágós EL-selejtezőben, akkor az Európa Kupa csoportkörében szerepelhet, és legalább 6 meccsen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!