Helyi sport

2019.03.29. 11:15

Névcserehullám Miskolcon

Miskolc - Az egyetemi klub után a sportiskolások és a vasutasok is változtattak elnevezésükön.

Miskolc - Az egyetemi klub után a sportiskolások és a vasutasok is változtattak elnevezésükön.

Három miskolci klub is döntött a közelmúltban arról, hogy a korábbiaktól eltérő néven szerepelnek csapataik, a közös nevezőjük az, hogy mindegyik elnevezésbe belekerült Miskolc város neve, az első betűtől az utolsóig.

A kosár és röpi

A névváltoztatási hullámot még tavaly a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club indította el azzal, hogy a MEAFC néven közismert klub a rövidítése után egy kötőjellel felvette a Miskolc szót is. Az erről szóló határozat a sportszervezet 2018. szeptember 12-i elnökségi ülésén született.

A klub támogatójának a szempontjait és a városmarketinget is figyelembe véve született meg a határozat.” Rakaczki Zoltán ügyvezető elnök arról szólt, hogy az egyetemi kosárlabda- és röplabdacsapat már MEAFC-Miskolc elnevezéssel szerepel

– Ezzel összefüggésben a két labdajátékcsapatunk, az NB I./B Piros csoportban szereplő férfi kosarasok és az NB II. Keleti csoportban játszó férfi röplabdázók az évad elejétől MEAFC-Miskolc néven vesznek részt a bajnoki küzdelmekben – válaszolta megkeresésünkre Rakaczki Zoltán, a MEAFC ügyvezető elnöke, aki arra a kérdésre, hogy miért döntöttek módosítás mellett, így felelt: – A klub támogatójának a szempontjait, a városmarketinget figyelembe véve született ez a határozat. Klubunk nevének legelterjedtebb használata a MEAFC volt, és bár tudom, hogy az Észak-Magyarországban nagyon gyakran Miskolci EAFC-ként jelentünk meg, de a megyei napilapon kívül mások nem igazán használták a klub nevét így, és emiatt nem jelent meg igazán az, hogy miskolci sportszervezet vagyunk. Azzal, hogy deklaráltan felvettük a Miskolc nevet, egyértelműen kiderül mindenki számára, aki csapatainkkal, sportolóinkkal találkozik bárhol az országban, hogy Miskolcot képviseljük.

Miskolci SI

A Miskolci EAFC, pontosabban a MEAFC-Miskolc után a miskolci sportiskolások is úgy döntöttek, hogy nevet változtatnak. Utóbbi sportszervezetet 2009. január 5-én alapították, és valamivel több mint 10 éven át ugyanazon a néven, Miskolc Városi Sport­iskola Nonprofit, Közhasznú Kft.-ként működtek. Az idei év január 29-én viszont Miskolci Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft.-re változtak, a cégbírósági bejegyzés szerint.

– Azért született döntés a változtatásról, hogy a sport­iskola fenntartója, működtetője hangsúlyt kapjon a nevünkben – mondta Illyés Miklós, a Miskolci Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója. – Nagyon sokan tudták az országban, hogy a korábbi MVSI elnevezés mögött miskolci sportolók, csapatok állnak, de azzal, hogy a sportszervezet nevét is módosítottuk, és az idei megmérettetéseken pedig már Miskolci SI szerepel a nevekben, nevek mögött, mindenki számára egyértelmű, hogy miről van szó.

Illyés Miklóst, aki a miskolci vasutas klub elnöke is egyben, a zöld-fehéreknél történt változásról is kérdeztük.

– Az MVSC-nél elsőként a megye II. osztályban szereplő labdarúgócsapat vette fel a Miskolc nevet, ők a mostani hónap elejétől MVSC-Miskolcként játszanak a bajnokságban – válaszolta Illyés Miklós, aki arra a kérdésre, hogy mi a helyzet a többi szakosztálynál, így felelt: – A többi szakosztály vezetősége eddig nem döntött hasonlóról.


Az új nevek

Az egyetemi kosárlabda- és röp­labdacsapat: MEAFC-Miskolc

A sportiskolás csapatok, versenyzők: Miskolci SI

A vasutas labdarúgócsapat: MVSC-Miskolc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!