Helyi sport

2016.10.23. 19:30

MVLC: A feléig ismét jól ment

Miskolc - A nagynevű Egert fogadta a miskolci OB I-es pólócsapat hét végi bajnoki összecsapásán.

Miskolc - A nagynevű Egert fogadta a miskolci OB I-es pólócsapat hét végi bajnoki összecsapásán.

A férfi élvonalbeli pólóbajnokság B-csoportjának 5. fordulójában szomszédvári rangadót rendeztek szombaton Miskolcon. A dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában bajnoki összecsapáson talán még sohasem volt annyi néző, mint ezúttal, kevés üres szék maradt a lelátón.

Az érdeklődés egyrészt a többek között 3-szoros magyar bajnok, és kiváló játékosok sorát felvonultató hevesieknek szólt, másrészt a miskolciaknak, akik remekül kezdték az idei pontvadászatot, négy forduló során veretlenek maradtak, tíz pontot gyűjtöttek.

Tapadt a házigazda

Kovács G. hamar vezetést szerzett az Egernek, amely nagyon keményen és szorosan védekezett, még a passzolás sem ment könnyen a hazaiaknak. Az eddig remekelő centerről, Misicről harmadszorra állítottak ki játékvezetők vendégpólóst, a fórt azonban nem sikerült kihasználni, ellenben a másik kapunál Deckernek igen (0-2). A borsodiak amerikai légiósa, Bowen szépen lőtt a jobb felsőbe, a negyed hátralévő részében azonban sem itt, sem ott nem tudtak élni a játékosok az adódó lehetőségekkel.

A második nyolc perc elején Csoma védett kettőt, aztán Misicnek éppen annyi teret hagytak belül az egriek, hogy beforduljon a labdával és be is vágja azt az olimpiai bajnok Mitrovic mögé (2-2). Bowen oldalhálójánál sokan gólt kiállítottak, de végül Vapenski kísérleténél ezt a vendégszimpatizánsok tehették meg. Halek-Bowen összjátékot követően utóbbi remekül pópozta ki az egri hálót, de Hosnyánszky bizonyította, miért olyan nagyszerű lövő (3-4). Misic újfent levált őrzőiről, persze, hogy találattal fejezte be az akciót (4-4), tapadt látogatójára az MVLC, ugyanúgy, mint néhány héttel korábban a Magyar Kupa-selejtezőben.

Megugrott a ZF

A harmadik felvonásban sem támadásban, sem védekezésben nem tudott olyan jó színvonalon teljesíteni a miskolci alakulat, így Kovács G., Vapenski és Hosnyánszky gólja (4-7) eldönteni látszott a csatát. A nézőtéren egy-két, miskolciakat sújtó bírói ítéletet is reklamáltak, nem szorult rá minderre a sorozat egyik éremesélyese.

Az, hogy az Eger megugrott, némileg már el is vette a házigazdák kedvét, a ZF a befejező játékrész első részében további két gólt ért el (mindkettő Lőrincz nevéhez fűződött), és 4-10-nél már szemernyi kétség sem fért ahhoz, hogy Bedőék sikerével zárul ez a meccs. A több mint tizenhat perces MVLC-gólcsendet Bowen törte meg, aki csakúgy, mint Misic, remekül játszott, de ez most ahhoz volt elég, hogy együttesük helytálljon az Európa-klasszis ellenféllel szemben.

- ÉM-MI -


Jegyzőkönyv

PannErgy-Miskolci VLC - ZF-Eger 7-10

(1-2, 3-2, 0-4, 3-2)

Miskolc, 250 néző. V.: Rubos, Vogel.

PannErgy-Miskolci VLC: Csoma – BOWEN (4), Vadovics (-), MISIC (3), Lukács D. (-), Halek (-), Hornyák O. (-). Csere: Lukács Á. (-), Kincses (-), Milicic (-), Jakab D. (-), Miklós L. (-). Edző: dr. Sike József.

ZF-Eger: Mitrovics – Erdélyi (-), KOVÁCS G. (3), Angyal (-), Bedő (-), HSONYÁNSZKY (2), LŐRINCZ B. (2). Csere: Cuckovic (-), Decker Á. (1), VAPENSKI (2), Hárai (-), Biros B. (-), Kürti (-). Edző: Dabrowski Norbert.

Gól/emberelőnyből: 8/0, ill. 10/4

Gól/büntetőből: 0, ill. 0.

dr. Sike József: - Az egri együttes teljesen más kasztba tartozik, olyanba, amiről mi még csak álmodozunk. A csapat helytállt.

Dabrowski Norbert: - Azt kaptam, amit vártam, a miskolciak nem véletlenül tartanak ott, ahol tartanak, erős csapatuk van. Nehéz volt a mérkőzés, annak örülök, hogy a vége sima lett. További sok sikert kívánok a hazaiaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!