Helyi sport

2016.07.14. 13:40

Két válogatottat igazolt a PannErgy-MVLC

Miskolc - Teljes lett az OB I-es miskolci férfivízilabda-­csapat kerete a 2016/17-es évadra.

Miskolc - Teljes lett az OB I-es miskolci férfivízilabda-­csapat kerete a 2016/17-es évadra.

A román CSM Digi Oradea lövője, Szabó Roland, valamint az egyesült államokbeli Stanford szélsője, Alex Bowen leigazolásával teljessé vált a tavalyi újonc és az előző szezont a 10. helyen záró Pann­Ergy-Miskolci VLC vízilabdacsapatának a kerete. Arról, hogy a két pólós miként került a miskolciak látóterébe, Bachner András, a klub szakmai vezetője beszélt lapunknak.

– Szabó Rolandot gyakorlatilag gyermekkora óta ismerem, egy igen jó képességű játékosnak tartom, aki egy évvel ezelőtt még nem hajlott arra, hogy az MVLC-be igazoljon – mondta a szakember. – Viszont azóta folyamatosan figyelemmel kísérte csapatunk szereplését, ismeri az előző évadban elért eredményeinket, és most már úgy ítélte meg, hogy egyértelműen szolgálja az a fejlődését, ha hozzánk jön. Kereste őt más klub is, de többek között az is mellettünk szólt, hogy innen, Miskolcról viszonylag hamar haza tud érni. Szabó Roland még korántsem idős, hiszen csak szeptemberben lesz 20 esztendős, de ennek ellenére többszörös felnőtt román válogatottnak mondhatja magát.

Egy-egy szezonra

A másik pólós ugyancsak tagja országa nemzeti együttesének: a 23 éves egyesült államokbeli Alex Bowen részese volt az idén Világliga-ezüst­érmet szerzett tengerentúli alakulatnak.

– Ahogyan azt Roland esetében is megjegyeztem: a különböző országok játékosai előszeretettel választják maguknak Magyarországot, most már nem is elsősorban anyagi, hanem szakmai okok miatt – nyilatkozta Bachner András. – Alex azért is döntött mellettünk, mert 2017-ben Magyarország lesz a vizes világbajnokság házigazdája, s itt meg tud ismerkedni a környezettel is.

A szakmai vezető megosztotta még velünk azt a tényt, hogy mindkét vízilabdázó egy-egy évre írt alá a PannErgy-MVLC-hez, Szabó Roland már hétfőn elkezdi a felkészülést a gárdával, Alex Bowen viszont csak az olimpia után. A miskolciaknál egyéb igazolás már nem várható.

ÉM-MI


PannErgy-MVLC-keret

Új játékosok

Kapusok: Csoma Kristóf (Eger), Kósik Soma (PVSK).

Mezőnyjátékosok: Kincses Attila (Debrecen), Halek Márton (Debrecen), Süveges Máté (Debrecen), Miklós Levente (KSI), Vadovics Viktor (Újpest), Lukács Ábel (Szentes), Lukács Dorián (Szentes), Szasa Misics (Kinef Kirishi, Oroszország), Szabó Roland (CSM Digi Oradea, Románia), Alex Bowen (Stanford, Egyesült Államok).

A tavalyi keretből maradtak

Mezőnyjátékosok: Jakab Dániel, Hornyák Olivér, Milos Milicic.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!