Jubileum

2023.11.10. 21:06

A Carmina Buranával ünnepeltek a miskolci szimfonikusok (fotók)

Fennállásuk hatvanadik évfordulóját tartották meg pénteken a Művészetek Házában.

Boon.hu

Fotó: Bujdos Tibor

Az est fő attrakciója Carl Orff Carmina Buranája volt, ami Erkel Ferenc Ünnepi nyitánya után csendült fel. Szászné Pónuzs Krisztina, a Miskolci Szimfonikus Zenekar ügyvezetője elmondta, fontosnak tartották a jubileumi év kapcsán, hogy olyan programot állítsanak össze, amely nemcsak a zenészek számára ajándék, hanem a közönségnek is. 

A hatvanadik évforduló nem olyan kerek, mint az ötven vagy a száz év, de azt gondolom, hogy egy szervezet életében ez is mérföldkő. Népszerűbb műveket igyekeztünk műsorra tűzni.

Másokkal is együtt ünnepeltek

A hangversenyre meghívták a Nemzeti Énekkart, a Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola két gyermekkarát is, valamint szólistaként jelen volt Kriszta Kinga szoprán, Szappanos Tibor tenor és Haja Zsolt bariton énekművész. Az est karmestere Kovács László volt, aki több év után tért vissza a Miskolci Szimfonikus Zenekarhoz, aminek művészeti vezetője volt évtizedeken keresztül. Szászné Pónuzs Krisztina személy szerint örül annak, hogy sikerült megnyerni erre az estére. A gyerekek bevonására már nem először került sor. 

"Nagyon jó kapcsolat alakult ki hosszú évek alatt az iskolával. Karácsonyi koncertjeinknek állandó résztvevői, persze kivéve a covidos időszakot, de igyekszünk feléleszteni ezt a hagyományt. 2014-ben már voltak szereplői a Carmina Buranának, valamint filmzenés összeállításunkon is különleges hangzást adtak a gyermekek. Azt gondolom, nagyon hasznos és gyümölcsöző együttműködésünk van" – mondta az ügyvezető. A zenekar tagjai közül sokan tanítanak is az iskolában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában