Színházi jubíleum

2023.08.24. 19:26

Miskolci példa: Véletlenül nem marad fenn kétszáz évig egyetlen intézmény sem

Závogyán Magdolna: a múltra építkezve érdemes formálni a jelent és tervezni a jövőt.

Boon.hu

Závogyán Magdolna a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelõs államtitkára és Veres Pál, MIskolc polgármestere

Fotó: Vajda János

A fennmaradás, a túlélés önmagában bizonyosság arra nézve, hogy mindig a múltra építkezve érdemes jelent formálni és jövőt tervezni 

- mondta Závogyán Magdolna, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) kultúráért felelős államtitkára a kétszáz éves Miskolci Nemzeti Színház jubileumi díszelőadása előtti ünnepi köszöntőjében. 

Hangsúlyozta: sok diadal és válság tanúja volt a teátrum, amely számos nemzedéknek hirdette a "művészet időtlen csodáját" fennállásának két évszázada alatt. 

Závogyán Magdolna kiemelte, véletlenül és méltatlanul nem marad fenn kétszáz évig egyetlen intézmény sem. A megújulás az örökséget  megtartva és megbecsülve lehetséges, az örömteli és értékteremtő alkotómunkához pedig a hagyományok feltétlen tisztelete adhat keretet - fűzte hozzá. 

Az államtitkár kitért az 1843-as tűzvész és az azt követő újjáépítés történetére, mely - mint mondta - számára a fizikai megsemmisülést legyőző szellemi, lelki folytonosságot és a közösségi összefogás és akarat diadalát szimbolizálja a pusztulás fölött.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában