A szerencsi Rákóczi-várban

2023.05.28. 13:21

Fiatal tehetségek munkáiból nyílt kiállítás a szerencsi Rákóczi-vár

A B.-A.-Z. Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Szerencsi Tagintézménye szombaton, a szerencsi Rákóczi-várban rendezte meg azt a „Farsangi maskarádé” című kiállítását, amely egyben a „Példaképeink, akikre büszkék lehetünk” elnevezésű, harmadik művészeti tárlat ünnepélyes megnyitója is volt.

Kiállítás a vár árkádjában.

Fotó: SfL

A vár árkádjában tartott bemutatón Majorszki Ilona tagintézmény-igazgatóhelyettes jegyezte meg köszöntőjében, hogy hagyománnyá vált az esemény megrendezése, hiszen 2019-től biztosítanak lehetőséget bemutatkozásra a különleges képességekkel rendelkező fiatalok számára.

Fotó: SfL

– Mi ezeket a fiatalokat kutatjuk fel, legyen szó képzelőerőről, tervezésről, ötlet kivitelezésről. A „művészt” nem lehet sürgetni ha alkotásról van szó, különösen nem a gyermekeket, hiszen nincs még egy ilyen kor, amikor nagyobb szükségük lehet az értelmes segítségre. Minden, ami akadályozza kreatív tevékenységében, a tökéletesség elérésének esélyét csökkenti – idézte Montessori Mária olasz orvosnő, a pedagógiai-pszichológiai iskola megalkotójának gondolatait Majorszki Ilona, majd hozzátette, hogy az az alkotás, ami nem a szívünkből jön, eleve kárhozatra van ítélve. Szerencsére, olyan tehetségígéreteket illetve alkotásaikat mutathatunk be, akiknek a saját lendülete, kreativitása, szűnni nem akaró érdeklődése készteti a folyamatos alkotásra – fogalmazott a tagintézmény-igazgatóhelyettese.

Fotó: SfL

A tárlaton résztvevő gyermekek munkái már részt vettek megyei, országos, továbbá határokon túli, sikeres pályázatokon.

Fotó: SfL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában