Versenyre fel!

2023.03.25. 13:00

Petőfi Sándorra emlékeznek a költészet napján

Szavalóversenyt rendez 2023. április 20-án, a költészet napja tiszteletére, Petőfi Sándor születésének 200 éves évfordulóján, a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft.

ÉM

Zemlényi Attila költő is tagja lesz a költészetnapi versenynek

Fotó: Bujdos Tibor

Az alábbi korcsoportokban és feltételekkel lehet nevezni a versenyre: 1. korcsoport: 7-11 éves korig, 2. korcsoport: 12-15 éves korig,3. korcsoport: 16-19 évesek, 4. korcsoport: 20 év felett, 5. korcsoport: szépkorúak (60 év felett).

Minden korcsoportban egy kötelező és egy szabadon választott vers előadását várják. A kötelező verset miskolci költők megadott verséből lehet kiválasztani, a szabadon választott vers pedig bármelyik Petőfi Sándor költemény lehet. A szavalóversenynek a Művészetek Háza ad otthont. Az előadásokat szakmai zsűri értékeli és minősíti, melynek tagjai Zemlényi Attila, költő, tanár, Bájer Máté, újságíró, slammer, Majorné Bencze Tünde, a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője, továbbá Duvalovszky Éva, drámapedagógus. Nevezési határidő: 2023. április 13. 16 óra.

Nevezni online jelentkezési lap kitöltésével lehet, amely elérhető a Miskolci Kulturális Központ Facebook oldalán és a www.muhamiskolc.hu weboldalon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában