Kiállítás

2022.10.07. 19:13

Lényegre törőek és szabadok a képei

Hegedűs-Csatai Krisztina festőművész „Ébredés” című kiállításának megnyitója volt az Ifjúsági és Szabadidő Ház Galériáján pénteken.

Hegedűs-Csatai Krisztina

Forrás: Bujdos Tibor

 A képi kifejezés már tinédzser kora óta vele van, de az akril festészet csak 2019-től foglalkoztatta – vallja magáról a festőművész. Első képét a kiállításból egy homestage-inghez készítette. Látva a megrendelő elégedettségét és biztatását, további képeket kezdett festeni. A kezdeti intuíciók, sugallatok még inkább az útkereséséről szóltak, de napjainkra egyre többféle technikával dolgozik, az ecsettől a spatulán át akár egy bankkártya méretű plasztik kártyáig.

A művész fontosabbnak tartja az egyedi kifejezésmódokat, mint a képek tömeggyártását. Képeit a legtisztább és legmélyebb tudatállapotban, meditáció útján szereti vizionálni majd megfesteni. A mostani kiállításban a képek címei egyedi értelmezést kaptak, hiszen absztraknak tekinthetjük őket. Ezek az alkotások lényegre törőek és szabadok, egyszerre racionális és absztrakt, egy új összekötő kapocs az ideák világa és a barlang falára vetülő árnyékvilág között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában