Kövér László Miskolcon

2022.09.28. 11:57

Ha kérditek idehaza, na milyen volt Afrika?

„Afrika csúcsán – Érdekességek a távoli kontinensről" – ezzel címmel tartanak előadást a miskolci MCC szervezésében csütörtökön.

ÉM

A Kilimadzsáró is téma lesz a csütörtöki miskolci előadáson

Fotó: Shutterstock

Globális környezeti és természetvédelmi problémákról és megoldásokról, illetve a tanzániai tudományos konferencián elhangzottakról számol be Kövér László, az Mathias Corvinus Collégium Középiskolás Programjának vezető oktatója.

Szó lesz arról is, milyen jelentősége van a turizmusnak a fekete kontinens esetében, és hallhatunk Afrikában tett szakmai látogatásának személyes élményeiről is. Mert ha már Tanzániában jár az ember, miért is ne „ugrana fel” Afrika legmagasabb hegyére, a Kilimandzsáróra egy fotó kedvéért? És hogy mennyire volt megterhelő elérni a közel 6 ezer méteres csúcsot? Az út fizikai és pszichikai hátteréről is mesél vendégük az expedícióról készült képekkel, rövid videókkal színesített előadás során.

Az előadás szeptember 29-én, 17 órakor kezdődik. A helyszín pedig a miskolci MCC képzési központja, a Szemere Bertalan u. 4. alatt.

Kövér László
 


Kövér László egyetemi pályafutásának, azon belül kutatási területének – a varjúfélék városi ökológiája – köszönhetőn a világ számos szegletébe eljutott, ezzel széleskörű látásmódot szerezve Földünk különböző környezeti és természetvédelmi problémáiról. Az MCC Középiskolás Programjának vezető oktatójaként arra törekszik, hogy ezeket a tapasztalatokat megossza a diákokkal is, megismertesse velük a világ globális és lokális problémáit, illetve tudatosítsa bennük, hogy ezek megoldásaiban jelentős szerepük lesz nekik is. Mindezek mellett fontosnak tartja azt is, hogy a fiatalok - mint a jövő munkavállalói, vállalkozói, vezetői - legyenek tisztában a környezet és természet megóvásának szükségességével és lehetőségeivel.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában