CineFest

2022.09.17. 17:30

A Ben-Hur, A dzsungel könyve, A bagdadi tolvaj magyar zeneszerzőjéről beszélgettek

Lassan végéhez érkezik a CineFest, szombaton lesz a zárógála.

HM

Hubai Gergely és Muszatics Péter

Fotó: Ádám János

„A valaha élt legnagyobb filmzeneszerző” – így méltatta a nyolcvannyolc éves korában elhunyt Rózsa Miklóst a Star Wars-filmek világhírű komponistája, John Williams. Rózsa Miklós közel száz játékfilm, többek között a Ben-Hur, A bagdadi tolvaj és A dzsungel könyve zeneszerzője. Karrierje során tizenhétszer jelölték Oscar-díjra, amelyből három aranyszobrot el is hódított.

A róla írt könyvet mutatták be tegnap Miskolcon a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál rendezvényeként.

Életrajzát Hubai Gergely írta meg a Zene: Miklós Rózsa címmel. A tegnapi rendezvényen vele beszélgetett  Dr. Muszatics Péter, a CineFest CineClassics frakciójának kurátora.

Lassan végéhez érkezik a CineFest, szombaton lesz a zárógála, amelyen életműdíjat adnak át az Oscar-díjas animációs filmkészítőnek, Rófusz Ferencnek sok évtizedes kiemelkedő munkásságáért. A zárófilm a gála után kezdődik: a Hétköznapi kudarcok rendezője, Grosan Cristina a Velence filmfesztiválon a 40 év alatti női filmeseket elismerő független rendezői díjat kapta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában