Hangszínhely Fesztivál

2022.08.26. 17:09

Vizualitás és zene egy színtéren Miskolcon - Fotókkal, videóval

Megkezdődött a miskolci Hangszínhely Fesztivál.

ÉM

Fotó: Ádám János

A két napos programot pénteken délután nyitották meg a miskolci Művészetek Háza előtti téren. A fesztivál egyik célkitűzése, hogy megmutassa a zene és a vizuális művészetek közötti átjárókat, és akihez a zene áll közelebb, azokat a hangok és dalok vigyék közelebb a vizuális műfajokhoz, festményekhez, szobrokhoz, installációkhoz, akiket a képzőművészet érdekel jobban, azokat pedig elvezesse a zenéhez.

Fotós: Ádám János

A fesztivál több helyszínen zajlik majd; a Miskolci Galériában, a Művészetek Házában, a Mission Art Galériában. A koncerteket kísérő kiállításon zenéhez kapcsolódó műalkotások lesznek láthatóak, köztük a fellépő képzőművész-zenészek munkái, de szerepelni fog néhány klasszikus modern magyar alkotás is.

Fotós: Ádám János

Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere megnyitó beszédében a kultúra sokszínűségére hívta fel a figyelmet és örömét fejezte ki, hogy a város egyre több kulturális eseménynek adhat otthont.

A megnyitót részt vettek a Columna-Csoport oszlopfestő művészei is, ahonnan a beszédeket követően Kónya Ábel vezetésével átvonultak a megfestésre váró oszlopokhoz a Csengey-Uitz sarkára, ahol a zenei alapot a Miskolci Bartók Béla Zene-és Táncművészei Szakgimnázium ütős növendékei szolgáltatták.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában