18. CineFest

2022.07.07. 11:39

Félmillió forint fiatal magyar filmeseknek

A legígéretesebbnek tartott fiatal rendezőnek jár az elismerés. A díjátadó a szeptember 9-én kezdődő miskolci nemzetközi filmfesztiválon esedékes.

ÉM

Dargay Attila

Fotó: CineFest

Július 15-ig lehet nevezni a miskolci CineFest Dargay Attila-díjára. Magyarország vezető nemzetközi filmfesztiválja 30 évnél fiatalabb magyar nemzetiségű animációs filmesek jelentkezését várja.

Az 500 ezer forinttal honorált díj nem konkrét filmért, hanem a legígéretesebbnek tartott fiatal rendezőnek jár.

A jelentkezés feltételei a cinefest.hu oldalon olvashatók.

A zsűri tagjai: Henrik Irén, Dargay Attila alkotótársa és özvegye, Fülöp József, a MOME rektora, Kiss Melinda, a METU Animáció és Media Design Tanszékének vezetője, M. Tóth Géza Oscar-jelölt animációs rendező, a Kedd Stúdió vezetője és Orosz Anna Ida filmtörténész, a Filmarchívum munkatársa.

A fesztivál az öt legjobb nevező listáját szeptember elején hozza nyilvánosságra, a díjátadó a fesztivál záróünnepségén, szeptember 17-én lesz.

A miskolci, immár 18. CineFest szeptember 9-én kezdődik – emlékeztet a fesztivál csütörtöki közleménye, jelezve: az év legjobb, legizgalmasabb premierjeivel, sztárvendégekkel, szakmai programokkal és bulikkal készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában