Miskolci Szimfonikus Zenekar

2021.11.27. 14:00

Áradt a hang, elbűvölt a tánc

Tehetséges diákok, elismert mesterek, neves szerzők és zenekarok. Garantált volt a siker.

Fotó: Rogoz Péter

„Mester és tanítványa” címmel léptek közösen színpadra a napokban a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium növendékei és tanárai a Miskolci Szimfonikus Zenekarral, a Művészetek Házában, nagy sikerrel.

A program a zenekar évek óta nagy kedveltség mellett zajló Hang-Ár koncertjeinek folytatása volt, amelyet eredetileg a tavalyi évre terveztek, de a járványügyi intézkedések miatt kétszer is el kellett halasztaniuk. A koncert sikere bizonyítja, hogy a két halasztás nem volt rossz ómen, és összességében szakmailag is rendkívül inspiráló időszakot jelentett a tanárok és a diákok számára.

Az utánpótlás

– A miskolci középfokú zeneoktatás immár 71. tanéve képez fiatal muzsikusjelölteket. A városi nagyegyüttesek zenészutánpótlása mindig is kiemelt feladatának számított. Ugyanakkor számos diákunkból lett világjáró, koncertező művész, így a szólistapályára való felkészítés egyik lehetőségeként a műsor második felében válogatott diákok tanáraikkal vagy egymással közösen kettősversenyek tételeit szólaltatták meg – mondta Bárány Zoltán, az intézmény igazgatóhelyettese.

A koncert első részében a klasszikus képzést kiegészítő népzene tanszak és az összművészeti koncepció mentén integrált tánctagozatos növendékek produkcióját láthatta a közönség. Mindkét koncertrészt egy-egy nagyegyüttesre megálmodott produkció zárta, az iskola zeneszerzőként is aktív karnagyai vezényletével. Közreműködött a Sereg Jánosról (egykori iskolaigazgatóról) elnevezett koncert-fúvószenekar és az iskola vegyes karával kiegészült szimfonikus zenekar. Az elhangzott művek Heisinger, Muszorgszkij, Saint-Saens, Ács Gyula, Naohiro Iwai, Cimarosa, Krommer, Vivaldi, Telemann, Bach és Báthori Lóránt darabjai. Az est karmesterei Ács Gyula és Báthori Lóránt voltak.

(A borítóképen: Élvezettel adták elő a műveket)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában